Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Благодарността: могъща сила

Обичайното значение на благодарността е признателност за стореното добро. Макар това да е важно, аз смятам, че енергията на благодарността е една от най-могъщите гравитационни сили във вселената. Изпълненото с благодарност сърце дори, когато външните обстоятелства ни показват, че сме затънали в оскъдица, конфликти и нещастия, ни издига на по-висока честота на съзнанието – и скоро виждаме как светлината на реалността разкъсва облаците на илюзията.

Ако трябва да перифразирам написаното в моята книга „Силата”, нашите желания се удовлетворяват първо в съзнанието и след това се проявяват във външния свят като идеално преживяване и форма – затова тайната е да бъдем благодарни, докато доброто все още е невидимо.
Благодарността освобождава динамичен поток духовна енергия, който върви пред нас и оказва могъщо въздействие върху нашия свят. Тя не само елиминира от подсъзнанието негативните модели, създадени от неблагодарността, но и създава свързващо звено - мост – с всички възможни източници на доброто. Разбира се, има само един Първоизточник, но Божественият Разум работи по тайнствени начини, за да сътвори чудеса чрез безброй канали. И чрез чувството за благодарност ние се хармонизираме с универсалните блага, любящите връзки и с целебната сила на Духа, който струи отвътре.
Съпругата ми Джен и аз сме доказвали силата на благодарността много пъти в живота си. През 70-те години имах труден период в работата и дни наред се молех и медитирах за решение. Тогава една сутрин станах от леглото и чух ясен глас да отеква в спалнята ни с думите:
„Спокойна вяра”. За мен това означаваше, че проблемът е решен и моята роля в схемата на нещата е да успокоя ума си (тоест, да престана да се тревожа) и да се доверя на божествения процес. Обзе ме интензивно чувство на благодарност и през следващите няколко дни постоянно повтарях в ума и в сърцето си: „Благодаря Ти, Господи!” и тогава внезапно от хаоса възникна съвършен ред и хармония.
На 30 декември 1993 г., когато Джен получи инфаркт и почина върху носилката на „Бърза помощ” в дома ни, аз усетих чувство на дистанцираност и почти никаква емоционална реакция. Дори когато лекарят ми каза:
„Съжалявам, изгубихме я.”, не исках да го приема. На някакво ниво на съзнанието знаех, че тя ще се върне и бързо ще се възстанови. След като прекара повече от 4 минути от „другата страна”, тя наистина се върна и по-късно в болницата, докато чаках доклада на лекарите, оставих чувството на благодарност да нарасне като никога преди. Молитвата ми в чакалнята беше изпълнена с огромна признателност към Жизнената сила в Джен, която лекуваше и усъвършенстваше тялото й. На следващата сутрин Джен също изрази благодарност за живота, за невероятното си преживяване и за това, че се чувства прекрасно – а докторът клатеше глава в благодарно благоволение пред бързото й възстановяване. Благодарността, която съчетава енергиите на любовта и радостта, изпълни болницата докрай и не бих се учудил, ако чудотворното изцеление се беше осъществило по това време.

Когато живеем с благодарни сърца, страхът не може да ни завладее отвътре, чувството за вина се разтваря и остават само покоят, любовта, прошката и разбирането. За мен това е смисълът на живота.


Джон Рандолф Прайс е автор на множество бестселъри, включително „Свръхсъществата", „Книга на изобилието", „Ангелите в нас" и „Практическа духовност". Той е председател на борда на фондация „Куотъс" и заедно със съпругата си Джен провеждат семинари. Като признание за работата им по създаването на Глобална духовна връзка и Световен ден на изцелението през 1986 г. семейство Прайс получиха наградата „Изразител на Божията светлина" от Асоциацията на унитарианските църкви. През 1992 г. Джон получи и Хуманитарната награда от аризонския клон на Международния алианс на движението „Ново мислене".

Джон Рандолф Прайс

Папка: Благодарност | Разгледан: 1834 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         34.227.191.136           Четвъртък          28.03.2024, 12:59