Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Дарът на благодарността

За да се научим да обичаме, е необходимо да си спомним кои сме всъщност. Основната истина е, че всичко живо на планетата е проявление на Духа във физическа форма.
Всичко живо е Дух, а Духът е свещен, затова всичко живо е свещено.
Благодарността изисква да отделим време съзнателно да оценим живота в неговата цялостност. Често сме толкова заети да действаме, че ни остава малко време да живеем. Понякога сме благодарни само за очевидните благословии и негодуваме срещу болката си.
Живеем в култура, която ни програмира да очакваме мигновено удовлетворение на желанията ни и да не ценим процесите, изискващи много време и голямо внимание. За нас е лесно да прочетем няколко книги, да посетим няколко семинари и да очакваме мигновено просветление. Това е манталитетът на „микровълновата духовност”. Научавайки се да обичаме, ние трябва да прегърнем всички житейски преживявания – както ужасни, така и върховни. Често най-голямото духовно познание идва маскирано като обърканост и болка. Наистина е предизвикателство да бъдеш благодарен както за радостта, така и за болката.
Чувството на благодарност за уроците и за преживяванията всъщност е вид отклик на живота, породен от пълнотата в сърцето. Благодарността или възприемането на благодарствена нагласа, както казваме в програмите от 12 стъпки, поддържа взаимосвързаността ни, Тя ни напомня, че всички сме част от голямата спирала на творението и че извършваме духовно пътешествие обратно към Първоизточника. Всичко в това пътешествие е част от приближаването ни до Духа и ни кара да осъзнаем собствената си божественост.
Ние носим духовната отговорност да бъдем съзнателно благодарни, защото честотата на тази енергия извира от нас и подпомага собственото ни изцеление и в крайна сметка изцелението на нашата планета, Майката-Земя.
Отделете време да останете сами сред природата. Мълчаливо наблюдавайте мравките, птиците, листата на храстите и дърветата. Никоя форма на живот не се смущава да се наслаждава на съществуването си. Мравките имат предостатъчно песъчинки, за да построят мравуняците си;
птичките разполагат с изобилие от клонки за гнездата си;
листата имат повече от достатъчно слънчева светлина, за да произвеждат храна за растенията.
Докато сте навън сред природата си спомнете, че и вие сте част от тази прекрасна, сложна тъкан на живота. Истински благослов е да бъдеш жив на това прекрасно място. Поемете дълбоко въздух, отворете сърцето си и си спомнете, че благодарността е признателност за Божия дар за света.

Съзнателно благодарете за всеки човек, място и нещо, които ви помагат да се научите да обичате.

Робърт Оудъм, авторът на „12 стъпки към възстановяването”, е терапевт-метафизик, лектор и учител с над 20-годишен опит в областта на възстановяването. Той изучава историята на Ню Мексико и, напълно уместно, живее както в Санта Фе, така и в Ла Крус, Ню Мексико.

Робърт Оудъм

Папка: Благодарност | Разгледан: 748 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         3.15.211.107           Четвъртък          25.04.2024, 05:59