Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Благословете всичко

Благодарността и доверието са тясно свързани. За да бъда благодарна за всеки и за всичко в моя живот, трябва да вярвам, че вселената е разумна и че всичко, което душата ми е избрала да преживее в този живот, е за моето висше благо. Аз вярвам, че дори когато преживявам провал, аз всъщност се уча. Полагам огромни усилия да благославям живота си такъв, какъвто е - и така наречените триумфи, и бедите. Често се сещам за една строфа от стихотворението „Ако" на Киплинг:
„И пред триумф и крах ти се изправиш еднакво ведър и еднакво смел..."

Когато си напомням, че съм ученичка в Земното училище и избирам онези уроци, които утвърждават мисията на душата ми, по-лесно благославям всяко обстоятелство в живота си. Разбира се, в една по-непросветлена част от себе си понякога се чудя: „Защо избрах това нещастие?" И все пак благодарността за висшата справедливост на вселената и вярата в нея са най-добрата противоотрова за разрушителните емоции на самосъжалението и негодуванието.
Невъзможно ми е да изпитвам благодарност и негативни чувства едновременно. Елизабет Кюблер-Рос ни напомня: „Ако защитим каньоните от бурите, никога няма да видим красотата на издяланите им форми". Научила съм се да благославям и да благодаря за бурите, които оформиха живота ми.
Когато пристигна в Земното училище, душата ми започна да открива някои тежки уроци. Минаха много години, преди да се науча да виждам благословиите в тези преживявания. Щом съумея да вникна в смисъла им и да изпитам благодарност за тях, аз се измъквам от мрака на затвора в светлината на свободата и радостта.
Въпреки че в акта ми за раждане е вписано „незаконна", сега с благодарност знам, че Бог няма незаконни деца.
Забелязвам Божието присъствие в себе си и вярвам в своята вътрешна стойност, докато пиша домашните си в Земното училище. Въпреки че като дете бях физически и сексуално малтретирана, сега съм благодарна да знам, че Духът ми е неразрушим и не може да бъде увреден от нищо земно. Макар да съм имала „провалили се" връзки, аз съм благодарна, че всяка връзка създава уникални възможности за практикуване на любовта и прошката, възможности да опозная по-добре себе си. Благодарна съм, че е възможно да се уча от връзките си, след като са приключили.
Най-големият ми син Ричард почина, когато беше на девет години, и аз съм много благодарна за знанието, че всяка душа избира своите преживявания в Земното училище, включително начина и времето на оттеглянето си от земната равнина. В действителност, смърт не съществува, душата е вечна и няма възраст, а любовта не познава граници във времето и пространството. Вторият ми син Робърт едва не умря, когато беше на две години, и мозъкът му бе увреден в резултат на болестта. Благодарна съм за знанието, че Робърт е избрал този урок в Земното училище и като негова майка аз съм избрала преживяването заедно с него.
Изпитвах голяма болка, като го гледах как се бори с живота, но той изискваше от мен безусловна любов и по този начин ме научи на нея. Такъв невероятен дар!
Като се обърна назад към миналото си, виждам красотата, изваяна от бурите. Вярвам, че настоящите и бъдещите предизвикателства ще улеснят по-нататъшното израстване на душата ми. Сърцето ми е изпълнено с благодарност за всички хора и събития в моя живот, защото сега разбирам висшето им предназначение. Сърцето ми прелива от благодарност за Божествената Любов, която обгръща, направлява, закриля и поддържа всички нас!


Кийни е бивш преподавател в университета „Ферис" в Мичиган, след което работи като проповедник в унитариански църкви в цялата страна. Тя е съавтор (заедно с Йон Менсън) на „Самотните жени: как да създадете радостен и удовлетворяващ живот", автор е и на автобиографичната книга „От сапунена опера до симфония". Сега работи и живее в Гейнсвил, Флорида, където води семинари, насочени към духовното и психологическото израстване.

Джули Кийни

Папка: Благодарност | Разгледан: 778 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         18.221.129.145           Петък          19.04.2024, 13:40