Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Хубаво е да си благодарен

Не обичам снега.
Студените влажни ветрове
не ме ободряват,
нито ме ентусиазират.
Да възславям с радост величието на
суровата зима за мен би означавало
да изпея лъжа.

И все пак,

какво грациозно великолепие, спокойствие и тишина настъпват, когато дебелата кръгла луна изпраща тънки лъчи, за да се отрази в снежинките, покрили като булчински воал ръцете на огромните дървета. Абсолютната неподвижност на зимната вечер обединява небето и земята в такава съвършена симетрия, че сърцето ми се преизпълва и аз почти се разплаквам от дълбоката красота, още по-дълбоката тишина и най-дълбокото Единение на всичко. Благодаря.

Не съм особено очарована
от неща, които се пързалят и плъзгат
върху леда -
като коли и стъпала -
нито от температурите с една цифра
от която и да било страна на нулата.

И все пак,

благодаря на Бюти Блу - моята кола - и на добрите хора, произвели нейния акумулатор „Die Hard Long Life”, наред с най-искрена, невероятно искрена, наистина истински искрена признателност към създателя на отоплението за коли, който и да е той. И същевременно отделям миг да благодаря на краката си, те танцуват (троп-троп-троп) и изпращам топли пожелания на всеки зимен танцьор, който минава по ледената пътека към вратата на студиото и се появява за загрявката. Благодаря на тай чи за всичко!

Духът ми не подскача радостно от мисълта
за подгизналите ръкавици, влажните от вятъра очи,
студените уши,
червения нос, почти измръзналите пръсти,
ледените висулки в косата ми
или оставените през нощта в колата ръкавици.

И все пак,

щастливо отправям сърдечна благодарност към: супата, мъхестите чехли, големия халат за баня, наушниците, песните на евангелистите с пляскане на ръце, слънцето, успокоителните, повтарящата се аларма за събуждане, горещата вода, камината, яркосиньото небе, червените чорапи, добрата идея за облекло на пластове, слънцето, дебелите чаршафи, моето куче, което се катери по снежни купчини, и моята котка, която не го прави, горещия чай с мляко, калцуните, приятелите в големи пуловери, слънцето, овцете, които споделят вълната си, снежните човеци, новите зимни подстрижки и боята за коса „Lady Clairol”, слънцето, малчуганите, щапукащи в цветни зимни гащеризони, горещия пунш, ботушите, цветята от всякакъв вид и - о, да - слънцето.

За мен не е ужасно вълнуващо,
когато части от живота приключват
или прекъсват като училището и работата,
всички курсове по танци и
летищата, пътищата, бакалиите, бензиностанциите.
Сняг. Сняг. Лопата. Сняг. Нееднородни малки снежинки!

И така,

Ариел Роуз, моят ангел, се киска, докато се обръщам към прозореца и виждам смеещи се съседски тийнейджъри да бомбардират със снежни топки пътеката пред къщата ми, и пощальонът във високи ботуши да си пробива път, пеейки високо и ясно. Това ми напомня, че Бог обича да се усмихва. И така, аз седя в кухнята си, а по стените танцуват създадените от кристала дъги. Няма какво да правя днес. Снегът е доста дебел. Няма къде да ходя. Няма какво да правя днес. Каква идея! Какъв късмет! Няма какво да правя днес. Затова смятам днес да помисля! Да помисля за много неща днес. Неща от миналото-настоящето-бъдещето.
Все свързани неща. Големи, малки, обични неща. Мои и на вселената неща. Неща от пътя към Ню Йорк, Кристен-щат и Сент Кроа. Щастливи неща, мисловни неща. Неща, свързани с „Благодаря ти - благодаря ти - благодаря ти". И когато луната, моята сестра, се изкачи високо в небето, Ариел Роуз и аз ще излезем навън и всяка от нас ще направи по един съвършен снежен ангел. Това ще бъде прекрасна зимна благодарствена картичка.
Тогава всички ще видят нашата благодарност и колко весела е тя.


Елизабет А. Джонсън е автор на книгата „Когато някой умре: наръчник за живите" и съавтор (заедно с Лучия Капачионе) на „Просветли тялото си, просветли живота си". Тя е продуцент на музикални, танцови и театрални представления в различни части на Съединените щати и популяризира множество художествено-образователни програми. Елизабет отдавна изучава философията на Изтока и на Запада. Тя е лицензиран инструктор по тай чи, както и джаз и степ танцьорка.

Елизабет А. Джонсън
Папка: Благодарност | Разгледан: 832 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         18.223.0.53           Сряда          24.04.2024, 21:35