Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Благодарността е ключът към щастлив, здравословен и успешен живот

Докато се разхождах тази сутрин, се изпълних с благодарност. Небето (беше синьо, температурата - приятните 23°С, и накъдето и да погледнех, виждах красота. Тучна, главозамайваща красота — зелени полегати хълмове, цветя и палми, звук на водопади и фонтани, езера с патици, литнал над водоема щъркел и великолепни планини със снежни шапки. Докато се наслаждавах на изобилието, докъдето погледът ми стигаше, ме обзе благодарност. Спомних си как преди три месеца се катерех през ледения планински сняг и молех духовния първоизточник да ме насочи към по-топло, по-красиво място, където да правя сутрешните си разходки. Спомних си как изпълних сърцето си с благодарност за всичко, което ми беше дадено, и почти без усилие милостиво бях отведена до този красив рай.
През петнадесетте години, откакто уча хората как да водят успешен и щастлив живот, открих една тайна. Щом успеех да ги накарам да практикуват благодарност, всичко в живота им се преобразяваше. Изпитваха удовлетворение от себе си и намираха сили да създадат желаното бъдеще. Събитията в живота им и способността им да реагират позитивно осъществяваха обрат на 360 градуса. Сякаш бяха намерили вълшебна пръчица.
Благодарността променя виждането ни за живота и за самите нас. Трудните ситуации, някога непоносими и привидно непроменими, се преобразяват. В мига, в който изпитаме благодарност, ситуацията започва да се смекчава и виждаме възможности да осъществим промени. Имаме по-добро отношение към себе си и се чувстваме по-способни да влияем позитивно върху заобикалящата ни среда и света. Депресията изчезва, конфликтите се превръщат в хармония и стресът преминава в покой. Когато благодарността се превърне в начин на живот, успехът, щастието и здравето стават норма.
Ако изпитваме гняв, страх, тъга или депресия, значи сме изгубили благодарността си. Спомням си много пъти, когато съм изпитвала негодувание или съм била потисната и съм избирала да изброя всичко, с което съм благословена, и да изпитам благодарност за това, което имам. Почти незабавно настроението ми се е подобрявало. Когато в тежка ситуация намерим за какво да бъдем благодарни, духът ни се повдига и ни изпълва енергия.
Веднага, щом почувстваме благодарност, всичко се променя.
Благодарността може да преобрази ситуация, в която изпитвате тъга и чувство за загуба, което на свой ред привлича още тъга и чувство за загуба, и да ви донесе радост и щастие. Същата ситуация незабавно се преобразява, когато я погледнем с изпълнено с благодарност сърце.
В собствения ми живот благодарността промени всичко. За първи път усетих силата на благодарността след травмиращата загуба на моя съпруг в самолетна катастрофа.
След месеци на униние, граничещо с отчаяние, случайно прочетох една древна мъдрост, от която научих, че животът ми има смисъл и цел. Когато започнах да изпитвам благодарност, целият ми живот се преобрази. Първо гледната ми точка се промени. Това ме настрои позитивно и ме изпълни със сили да започна отново. Изведнъж краят на живота ми се превърна в напълно ново начало.
Малко след това ми откриха животозастрашаваща болест и ми казаха, че ми остават шест до девет месеца живот. Когато продължих да практикувам благодарността, усетих как тялото ми изхвърля болестта и клетките ми се изпълват с живот и жизненост. По-късно научих, че чувството на благодарност освобождава позитивни ендорфини в тялото и носи здраве.
Благодарността не само лекува, тя подмладява. Ако се усъмните в това дори и за миг, просто погледнете лицето на някой, с години опустошаван от негодуванието. Той изглежда измъчен и изтощен. След това погледнете човек, живял с благодарност. Той излъчва здраве и жизненост.
Ключът към щастлив, здравословен и успешен живот е благодарността. Тя ни изпълва с ентусиазъм, поддържа ни и ни носи желаното. Точно както аз направих преди три месеца по време на разходката си в планината, щом се съсредоточим с благодарност върху желаното, ние го привличаме към себе си. Превръщаме се в магнит за хубавите неща.
Когато поднасяме благодарност на живота, животът също е щедър към нас. Когато изпитваме благодарност, ние привличаме хората, както и изобилието на вселената. Ако имате финансови проблеми и намерите дребна монета, почувствайте силна благодарност и ще привлечете още пари. Когато благодарим за трудните ситуации и събития в живота си със съзнанието, че сме благословени с необходимата мъдрост за това преживяване, самият акт на благодарността преобразява негативното преживяване в позитивно.
Когато изразяваме благодарност, ние привличаме към себе си хора и ситуации, за които да бъдем благодарни. Такава е магията на благодарността.
Благодарността изпълва сърцата ни с радост и ни позволява да видим истината, дава ни сили да вземем правилните решения и да предприемем подходящите действия. С благодарно сърце можем да видим най-хубавото във всяка ситуация и във всеки срещнат и да извлечем от тях най-доброто.
Благодарността е и праг към Божественото. Благодарното сърце е отворено сърце и постоянно ни издига все по-високо, докато се свържем с Божественото.
Преди няколко години осъществих пътуване до връх Шаста в Северна Калифорния с желанието да постигна по-дълбока връзка с висшата си същност. През дългите часове шофиране насочих вниманието си към висшата си същност с любов и благодарност. Постоянно се фокусирах малко над главата си и изпращах любов и благодарност към тази обична част от мен за това, че нежно ме е насочвала и предпазвала миг след миг, ден след ден.
През последния час на пътуването, когато вече навлизах в красивите борови гори около връх Шаста, почувствах как висшата ми същност се спуска и обвива любящите си ръце около мен. Когато това присъствие ме обгърна, аз се почувствах напълно обичана. Не беше интелектуална идея, беше кинестетично. В действителност усещах как всяка клетка в тялото ми е обгърната от любов. Обзе ме чувството за блаженство, бях напълно цялостна в този свещен съюз. Знаех, че съм в любящи ръце.
В този момент проумях думите на всички мистици през вековете - че никога не сме сами. Ние всички сме свързани с Божественото. Всяка мисъл за нашата отделеност е илюзия. Любовта и благодарността разкриват връзката.
Това състояние на единение е най-славното ми преживяване. Случеше ли се да се събудя през нощта, моментално насочвах вниманието си, за да проверя дали присъствието все още беше тук. Разбира се, че беше, и аз отново заспивах доволна.
Това състояние на единение продължи и помислех ли си, че трябва да побързам, за да стигна някъде, чувах в ухото си: „Забави темпото и ще стигнеш навреме". Беше много различно от обичайното за мен бързане, за да бъда в крак с графика си. Но когато се отпуснах в този нов начин на съществуване и позволих да бъда нежно насочвана, установих, че винаги пристигах на точното място в точното време. Животът течеше по лесен, безусилен, магически начин, изпълнен с прекрасни синхронизирани събития. Сякаш живеех омагьосан живот, в който всичко необходимо ми се осигуряваше. Съзнателното ми решение да изпращам постоянно любов и благодарност на висшата ми същност беше ключът, който отбори вратата.
Винаги ние избираме как да живеем живота си. Решавайки да поддържаме благодарствена нагласа, ние си осигуряваме щастлив, здравословен и успешен живот.

Шарън Хуфман, основателка на Центъра за просветлено лидерство, помага па хората да бъдат вдъхновени лидери и да добият истинска сила. Тя е консултирала лидери от всички области на живота по целия свят. Шарън учи хората как да развият пълния си потенциал, да живеят в баланс и да допринасят за света. Тя е лектор, консултант и писател. Творчеството й е включено в книгата „Жени с визия", публикувана от „Натарадж", както и в „Пилешка супа за душата" от Ажак Канфийлд и Марк Виктор Хансен.

Шарън Хуфман
Папка: Благодарност | Разгледан: 821 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         3.129.13.201           Вторник          16.04.2024, 14:22