Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Да благодарим за житейските предизвикателства

Не е трудно да бъдем благодарни, когато се случват хубави неща и животът върви по желания от нас начин. Дори и тогава често приемаме нещата за даденост. И все пак приятно е да отделим време да изразим признателността си към другите хора, към земята, към собствената ни висша сила, към живота.
Далеч по-голямо предизвикателство е да бъдем благодарни, когато преживяваме тежък период или животът не върви така, както ни се иска. В тези моменти е по-вероятно да се чувстваме наранени, объркани или да изпитваме негодувание и това е напълно естествено. Благодарността е последното нещо, което ни хрумва в такъв момент. В живота ми е имало моменти, когато съм изпитвала желание да размахам юмрук срещу вселената, чудейки се защо ми нанася такъв жесток удар.
Интересно е обаче, че след като преминем през труден период, в ретроспекция често осъзнаваме, че преживяването ни е донесло нещо важно и необходимо. Може да не стигнем до този извод месеци или години, но накрая виждаме, че сме усвоили някакъв важен урок, задълбочили сме мъдростта си или пък в живота ни се е отворила нова врата в резултат на събитията, които преди време са ни се стрували толкова негативни.
Загубата на работата, например, може да ни е отвела до духовно или емоционално изцеление. Приключването на връзка понякога ни позволява да открием, че имаме нужда да останем сами или утъпква пътя към по-удовлетворяващи отношения и тогава се изпълваме с благодарност, че животът се е развил по този начин.
Обикновено болезненият период в живота е нещо, което аз наричам „целебна криза". Освобождаваме се от старото и се отваряме за новото. Често това става, защото съзнанието ни вече е израснало и затова не можем да живеем по стария начин. Понякога се изправяме пред необходима промяна, която трябва да осъществим в себе си и/или в живота си. Трябва да преминем през период на скръб, докато се освобождаваме от нещо, към което сме били привързани. Трябва да си позволим да усетим страха и тъгата, трябва също да си напомним, че в това преживяване има дар, който все още не сме в състояние да открием.
Затова, ако точно в момента преминавате през целебна криза в живота си, потърсете възможно най-голяма подкрепа и любов и си позволете напълно да изживеете всички появяващи се чувства. Помолете дарът в това преживяване да ви се разкрие веднага, щом бъдете готови за него. И помнете, че след като мине известно време и успеете да видите нещата в перспектива, отново ще изпитате благодарност за изумителното пътешествие в живота си.

Шакти Гауейн е авторка на бестселърите „Творческа визуализация", „Живот в светлината", „Завръщане в градината", „Пробуждане", „Пътеката на трансформацията" и няколко други книги. Топла, красноречива и вдъхновяваща учителка, Шакти провежда семинари в цял свят. Повече от 20 години тя помага на хиляди хора да се научат да вярват в себе си и да се ръководят от собствената си вътрешна истина, Като по този начин освобождават и развиват своята съзидателност във всяка област на живота си. Шакти и нейният съпруг Джим Бърнс са основатели на „Натарадж Пъблишинг". Те живеят в Мил Вели, Калифорния, и на Хавайския остров Кауаи.

Шакти Гауейн
Папка: Благодарност | Разгледан: 860 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         13.59.236.219           Събота          20.04.2024, 02:26