Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Благодарността – жизненоважната съставка в нашия живот

Отношението ми към благодарността се развива през последните седем десетилетия от моя живот.

Дълбоките ми чувства към духовната привилегия да изпитвам благодарност бяха подложени на изпитание, когато станах пастор през 1974 година. При мен дойде за съвет един много нещастен човек. Здравето му беше добро, играеше тенис всеки ден, беше финансово стабилен и обичаше работата си. Съвсем наскоро бях провел сватбената церемония между него и всеотдайната му нова съпруга, а имаше и любящо семейство от предишния си брак. Но въпреки че всички области на живота му - здраве, богатство, любов и работа - изглеждаха удовлетворяващи, той се чувстваше нещастен.

Като нов пастор изпаднах в трудно положение - за какво можех да се моля? Как бих могъл да му помогна да излезе от депресията? Продължихме разговорите и наяве излезе липсата на благодарност у него. Той никога не благодареше за здравето си, за богатството си, за децата си, за дома си или за самия живот. Приемаше всичко за даденост. Това ме вдъхнови да науча повече за неясната, но жизненоважна съставка в нашия живот... БЛАГОДАРНОСТТА.

Много добре си спомням как преди години изпълнявах така наречената „Пета стъпка" от дванадесетте стъпки в програмата на „Анонимни алкохолици". При „Петата стъпка" някой, например свещенослужител, изслушва разказ за живота на алкохолика до момента, в който той си признава алкохолизма. Една млада дама каза пред мен: „Не можеш да бъдеш едновременно благодарен и нещастен".

По онова време вероятно бях с 40 години по-стар от нея, но духът ми остана изумен. Никога преди не бях чувал такова твърдение, но звучеше логично! Оттогава използвам редовно тази мисъл в своята дейност - в курсовете, семинарите и в личния си живот. НЕ МОЖЕШ ДА БЪДЕШ ЕДНОВРЕМЕННО БЛАГОДАРЕН И НЕЩАСТЕН. Наистина, двете са емоционално несъвместими.

Като се замисля върху тази идея, аз се връщам назад към времето на католическото ми обучение, когато използвахме броеница. Сега имам така наричаната от мен мисловна „броеница на благодарността". Отброявам „мънистата" всекидневно в сутрешните си медитации и молитви. Тогава изреждам нещата, с които АЗ съм благословен, а не някой друг.

Благодарността в живота ми не се появява само в третия четвъртък на ноември. Аз изразявам благодарността си всеки ден. Имам толкова много мъниста за отброяване... мънистата, които символизират помогналите ми хора... мънистата, символизиращи хората, които не са ми помогнали (защото това ме е направило по-силен във всяка област от живота ми). Има мъниста, символизиращи близки приятели, семейството ми... мъниста, символизиращи моето здраве, моето тяло, физическите ми сетива, дома, който обичам и ценя. Благодаря за домашните си любимци, които всекидневно ме учат на безусловна любов. Благодаря за способността си да избирам своите мисли, нагласи, своята пътека.

Всекидневно отделяйте време да благодарите за всичко, което сте, и за всичко, което не сте. Благодарете за всичко, което имате, и за всичко, което нямате.

ПОМНЕТЕ: НЕ МОЖЕШ ДА БЪДЕШ ЕДНОВРЕМЕННО БЛАГОДАРЕН И НЕЩАСТЕН!

Д-р Том Коста е основател на Църквата за религиозна наука в Палм Дезърт, Калифорния, и понастоящем е в борда на директорите на „Рилиджъс Сайънс Интернешънъл". Популярността му като лектор доведе до множество телевизионни участия и до изнасянето на лекции и семинари в САЩ, Канада и Англия. Том е автор на „Животът! Искате ли да направите нещо от него?”

Д-р Том Коста

Папка: Благодарност | Разгледан: 818 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         3.237.51.235           Четвъртък          28.03.2024, 10:21