Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Силата на благодарността

В обърканото ежедневие нерядко пропускаме да забележим силата на благодарността. Много хора не знаят, че чувството на благодарност може да задвижи мощни, благотворни промени в човешката личност.

Чувството за благодарност, например, може да смекчи емоциите и да задълбочи любовта ви към себе си и към живота и да ви донесе по-голяма радост и щастие в изразяването ви като човешко същество. Благодарността също така може да стимулира силни вътрешни енергии, които да доведат до разцъфването на интуитивните ви способности, позволявайки ви в крайна сметка да имате по-дълбоки духовни преживявания и да осъзнаете по-добре съществуването си като вечна душа.
За да разберете добре благодарността, можете да разгледате това чувство в две основни области на живота.
Първата област е благодарността за постоянните аспекти на съществуването, които включват духовните реалности на живота, взаимодействащи с човешката ви изява. Втората област е благодарността за временните, преходни преживявания във физическия свят.
За да бъдете благодарни за постоянните аспекти на живота си, можете да започнете да обръщате внимание на способността си да възприемате себе си като личност, обитаваща физическо тяло. Вие притежавате изключителна способност да си давате сметка за своята същност - да чувствате „Аз съм себе си". Способни сте да мислите, да чувствате и да действате във физическия свят. Често човек приема тези аспекти на съществуването си за даденост. Ако успеете да си дадете сметка за невероятната сложност на енергиите, използвани от вечните души, за да можете вие да живеете във физическото си тяло в този момент, ще се изпълните с огромно чувство на благодарност и любов към тялото си, към своята същност, към другите човешки същества и към живота като цяло.
Вашата неизчерпаема сила също е свързана с красиви, могъщи духовни енергии, които непрекъснато се вливат във вас от силите, създали живота. Обикновено не си даваме сметка за тези божествени съзидателни сили, но ако всеки ден отделяте по няколко минути, за да останете в мълчание и да се настроите на техните честоти, ще се научите да ги усещате. Тези преживявания могат да стимулират вътрешното ви пробуждане. Така ще оцените и почетете по достойнство постоянно извършващите се в духовните измерения чудеса, които ви позволяват да продължавате да водите човешки живот във физическия свят. Тези преживявания ще ви помогнат да пробудите силата на благодарността в себе си.
Втората област на благодарност е свързана с човешката ви изява, чиито корени са желанието, амбицията, удовлетворението, удоволствието, неудоволствието и други важни аспекти на субективните преживявания. Ако в определен ден имате негативни преживявания, като загуба на пари или разочарование в любовта, едва ли ще изпитвате благодарност. Ако в друг ден получите милиони долари като награда, ще ви бъде много лесно да сте благодарни. Следователно, обикновено ще изпитвате благодарност, когато имате приятни преживявания и желанията ви са удовлетворени и ще ви бъде трудно да сте благодарни, когато субективните ви преживявания са негативни. Това са съвсем естествени реакции, при които събитията в човешкия свят обикновено диктуват кога да изпитвате благодарност. Важното тук е да стимулирате максимално благодарността, независимо какво се случва във всекидневния ви живот, за да не бъдете манипулирани от обстоятелствата и от чувствата си към тях. С други думи, ако изпитвате благодарност за живота си само когато всичко върви добре, тогава в периоди на трудности ще сте лишени от важното чувство на благодарност.
Можете да се научите всеки ден да отделяте по няколко минути, за да се изпълните с благодарност за живота, дори и когато сте изправени пред предизвикателства.
Кажете си:
Независимо какво изпитвам по отношение на събитията в живота ми в този момент, не е необходимо да позволявам на чувствата ми да ме манипулират. Мога да се освободя от обичайните си чувства и мисли, да отворя сърцето си за великолепието на душата си и на Бог и да започна да изпитвам дълбока благодарност за възможността да бъда жив в този момент.

Много полезно е също да се стараете да разширявате обсега на нещата, за които сте готови да благодарите, отвъд приятните за вас преживявания. Бихте могли, например, да благодарите за преживявания, които помагат на другите, дори когато изискват усилия от ваша страна. Или пък да изпитвате благодарност за израстването си, дори и когато е предизвикано от тежки обстоятелства. Понякога трудните житейски ситуации са по-стимулиращи от приятните преживявания, като ви карат да проявите по-голяма смелост, сила, всеотдайност и съзидателност. Можете също да бъдете благодарни, че трудните ситуации ви сближават с другите човешки същества, като ви насърчават да проявявате по-пълноценно съпричастността и състраданието си.
Разширявайки обсега на благодарността към все повече и повече житейски ситуации, ще можете да изпитвате благодарност за живота си, дори когато собствените ви желания не са удовлетворени. Умението да изживявате силно чувство на благодарност в множество различни житейски ситуации ще ви помогне да се чувствате по-силни, по-съзидателни и по-удовлетворени.
Всеки ден, независимо дали моментното ви човешко преживяване е радостно или тежко, можете да стимулирате допълнително силата на благодарността, като си кажете:
Ликувам, че имам невероятната възможност да изживея чудото на човешкото съществуване на планетата Земя.
Благодарен съм за разнообразието от преживявания в живота ми. Прославям любящите сили на моята душа и на Бог, които правят живота възможен.

Рон Сколастико, доктор на философските науки, е виден психолог, духовен наставник и автор с над 25-годишен опит в изучаването на човешкото съзнание. От 1978 г. Рон е гласът на дълбоката мъдрост на „Водачите" - любящи духовни същества, които съществуват отвъд физическата реалност. Той е автор на „Земното приключение", „Излекувай сърцето, излекувай тялото" и „Врата към душата".

Рон Сколастико

Папка: Благодарност | Разгледан: 2449 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         18.223.172.252           Четвъртък          25.04.2024, 10:15