Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Благодарете за всичко

В края на дългия си живот великият Гьоте е казал, че от него би останало много малко, ако изхвърли всичко, което дължи на другите. Остарявайки и, надявам се, помъдрявайки, аз съм сигурен, че това е абсолютно валидно и за мен. Всичко значимо в мен е изтъкано от доброто, което хората са ми дали и аз съм имал здравия разум да приема, както и от стореното зло, което съм имал добротата да простя. Научих много от всичко това, след като се изпълних с благодарност за вътрешната сила, която ми позволява да се поуча от събитията.

Това означава, че трябва да бъдем благодарни за непреходните ползи от доброто, което хората са ни сторили или дарили, и от злото, което сме надживели. Не можеш да надживееш злото, без да помъдрееш. А изглежда понякога е необходимо да помъдреем по трудния начин, оцелявайки от най-лошото.
Не е възможно да се върнем с мъдростта си назад във времето и да направим всичко по правилния начин. Можем единствено да използваме мъдростта си, все едно как сме я постигнали, в бъдеще и да правим нещата по-добре от преди. Но доброто не ни принадлежи, докато не го направим част от себе си. А ние не можем да го направим част от себе си, ако не го приемем с благодарност. С други думи, нищо не е ваше, докато не кажете „Благодаря". Благодаря на кого? На Бога! Невинаги е лесно да благодарим на хората за извлеченото от отношенията ни с тях. Но винаги е възможно да благодарим на Бога, че сме извлекли нещо ценно от тези отношения. А щом свикнете да благодарите на Бога за всичко в живота си, става ясно на кого още трябва да благодарите и не е трудно да го направите.
Когато решим да следваме древния съвет „Благодарете за всичко", ние не се съгласяваме да изразяваме благодарност за всички неща. Не е логично да бъдеш благодарен за лошите неща, за разрушителните неща. Но вместо да изпадате в еуфория от хубавото и да унивате от лошото, неизменно отделяйте време да благодарите на Бога, че сте по-големи както от най-хубавото, така и от най-лошото, и че ще намерите начин да превъзмогнете всичко и преживяването ще ви направи по-силни.
Постоянната благодарствена нагласа ни помага да видим всичко по нов начин. Тя ни позволява да подобрим както хубавите, така и лошите неща, защото ни поставя в правилните взаимоотношения с Бога - съзидателната сила в живота ни. А тази сила се влива най-добре в умовете и сърцата ни, когато сме отворени за нея. Така че не блокирайте божествените вълни в съзнанието си със страхове, че доброто в живота ви няма да продължи вечно или че злото ще постоянства. Просто във всеки един случай отделяйте време да благодарите за вечната мъдрост, която действа във вас и знае как да използва всичко това във ваша полза. Така ще се превърнете в човек, който върви през живота, като запазва най-доброто и рутинно изхвърля останалото. Това елиминира борбата от всекидневния живот в този наш странен свят и ни освобождава да живеем с лекота. Колкото по-лесно прощаваме, толкова по-лесно живеем. И толкова по-естествена е благодарността ни за онова, което животът наистина представлява, понеже се освобождаваме от безсмислиците, които са ни спъвали и са разваляли съществуването ни.

Много харесвам следния цитат на великия Майстер Екхарт:
„Винаги бъди готов за Божиите дарове, нови и нови, и не забравяй, че Бог е хиляди пъти по-готов да дава, отколкото ти да получаваш".

Готовността ни да получаваме е блокирана от нещата, които задръстват съзнанието ни, когато не знаем как да откликваме на живота с благодарност за дарената ни от Бога способност да извличаме най-доброто както от хубавото, така и от лошото. Искреното и вдъхновено религиозно усилие да изпитвате постоянна благодарност към Бога ще отхвърли този страх и „ще подготви пътя Господен" - ума, който не забравя да благодари.

Д-р Дж. Кенеди Шулц е основател и пастор в Църквата за религиозна наука в Атланта. Той е добре познат учител и лектор от движението „Ново мислене" и лекциите и семинарите му се разпространяват на аудио касети в страната и в чужбина. Д-р Шулц има магистърска степен по психотерапия от Нюйоркския университет, а „Рилиджъс Сайънс Интернешънъл" му присъди докторска степен по религиозна наука през 1987 г., когато беше избран за президент на тази организация. Той е автор на „Наследството на истината" и „Ти си силата".

Д-р Дж. Кенеди Шулц
Папка: Благодарност | Разгледан: 2076 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         44.199.212.254           Четвъртък          28.03.2024, 11:19