Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalХороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
pims.m
 Пими ®

Страница 1 из 11
Форум » » » Планът Протал - Пиер Дюкан » Протал и детството
Протал и детството
Коалицията между хранителната свръхконсумация и обездвижването действа с особена сила при децата. В рамките само на едно поколение се появиха телевизията и електронните игри, които приковават децата към двата екрана, както и разнообразните лакомства - бонбони, вафли, шоколади - с неустоима вкусова и рекламна привлекателност.
Епидемията от обезитет в САЩ се разрази през шейсетте години, като порази главно децата. Понастоящем вчерашните дебели деца са станали затлъстели граждани, чийто процент в САЩ бие всички рекорди.
Френските педиатри вече са забелязали признаци на това културно нашествие и в нашата страна. Пици, сладоледи, соди, шоколадови блокчета, пуканки и овесени ядки, съчетани с „електронното обездвижване", постепенно увеличават броя на дебелите деца във Франция.
Когато става дума за свръхтегло при децата, следва да различаваме профилактиката за рискови деца със семейно предразположение към напълняване от лечението на вече проявилия се детски обезитет.
Никога не бива да забравяме, че профилактиката е от първостепенно значение, защото веднъж надебелялото дете ще има през целия си живот трудности в управлението на теглото си. Така че винаги се опитвайте да предотвратите с твърдост и интелигентност инфлацията на теглото, която ще въвлече зрелия човек в безкрайна и отчайваща битка.

Рисковото дете

Става въпрос за лакомо и не особено подвижно дете с дебели родители, което твърде рано проявява изключителен апетит и склонност да пълнее.
В детската възраст не може, естествено, да се прибегне до диета и още по-малко до диета като Протал. Но трябва все пак да се отговори на майката, която не знае как да се справи с положението.

Отговорът е ясен и прост.

 Избягвайте да купувате и да внасяте в къщата сладкиши, освен ако са подсладени с аспартам.

 Отстранете „храни" като чипс, пържени картофи и маслодайни растения (лешници, фъстъци).

 Намалете наполовина или на две трети съдържанието на мазнини (олио, масло, сметана) в сосовете и ястията.

С тези три елементарни, но много ефикасни мерки, прилагани в дългосрочен план, можете да отстраните най-големите опасности. И те не подлежат на оспорване, тъй като става дума за по-сетнешното здраве - и физическо, и психическо - на детето ви.
Последователната майка не трябва да купува бонбони, торти, пасти, шоколад, сладолед. Тези храни може да използва само като награда или по празници. Още повече, че днес съществуват все повече заместители и олекотени продукти - конфитюр без захар, диетични дъвки, ароматизирани и обезмаслени млечни продукти, кремове без захар, сладоледи с кисело мляко и пр.
Ще трябва и да прояви изобретателност, за да намали съдържанието на мазнини в сос винегрета, на масло, добавено към макароните и към различните сосове за меса, риба или птици (виж рецептите на препоръчваните сосове).

Дебелото дете

 Преди детето да навърши 10 години и при съществуваща опасност от напълняване, следва да се приложи мека стратегия, чиято цел е да стабилизира, включително с помощта на израстването, все още нормалното тегло. Затова започнете да прилагате трите споменати по-горе мерки в продължение на 3 месеца. Ако теглото продължава да нараства въпреки тези мерки, преминете към третия етап на плана Протал - режима за запазване на теглото с двете галавечери, но без четвъртъка на чистите протеини, който е твърде опасен за тази възраст.

 След навършване на 10 години и при вече проявил се обезитет, започнете направо с третия етап на Протал, като заместите протеиновия четвъртък с диета протеини + зеленчуци. Целта е да постигнете отслабване, но без да лишавате прекалено детето, като знаете, че то все още расте и че това израстване е негов верен съюзник.

 
Форум » » » Планът Протал - Пиер Дюкан » Протал и детството
Страница 1 из 11
Поиск:
Monthly Horoscope | Horoscopes | Chinese Horoscopes | Music | Business, Careers (2) (3) (4) (5) | Colleges | Cosmetics | Business, Careers /// College, Universities / Business /// Business / College, Universities, Careers / Films, Movies / Cosmetics /// Business / Cosmetics / College /// Business / College / Top Movies / Tatuajes /// College / Cosmetics / GSM / Business /// Cosmetics / College, Universities / Hard Dance / Business /// Business / College, Universities / Tehno / House Mix / Massage Music /// College, Universities / Business / Tokio Hotel /// College, Universities / Business / Enigmatic Hits / Super Driving Hits /// College, Universities / Business / Buddha Bar / Links / Surprise | Surprise2

Контакт         50.19.34.255           Четвъртък          22.02.2018, 01:01