Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalХороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
pims.m
 Пими ®

Страница 1 из 11
Форум » » » Планът Протал - Пиер Дюкан » Протал - предменопаузата и менопаузата
Протал - предменопаузата и менопаузата
Опасностите на менопаузата

Предменопаузата и шестте първи месеци на менопаузата са хормонален кръстопът, на който напълняването дебне почти всяка жена.
Вследствие на комбинирания ефект на възрастта, намаляването на мускулната маса и обедняването на тироидната секреция разходът на калории на женския организъм постепенно намалява.
В същото време яйчникът престава да произвежда първо единия от двата си хормона - прогестерона, поради което цикълът става нередовен, мензисът започва да закъснява, накрая напълно изчезва.
Обикновено лечението се състои в приемането на заместители на прогестерона, повечето синтетични.
Изброените по-горе три фактора предизвикват напълняване, което не се предотвратява с обичайните мерки на контрол върху храненето, които жените си налагат, за да позадържат теглото си.
Намираме се в сърцето на предменопаузата.
Когато яйчникът напълно престане да функционира и спре да произвежда и естроген, се появяват горещите вълни, които сигнализират за липсата на този хормон. Сега вече се намираме в истинската менопауза и пълнеенето се засилва заедно с лечението чрез заместители на прогестерона и естрогена. Тенденцията продължава до пълното приспособяване на организма към лекарствата и изчезва след няколко месеца.
Равносметката на този период, който може да трае от 2 до 5 години, е напълняване, което се колебае според статистиките между 3 и 5 кг в зависимост от използваните лекарствени препарати, но при предразположени към затлъстяване жени може да стигне до 10, дори 20 кг.

Растителните хормони - революционна алтернатива за рисковите жени

От известно време насам съществува ново лечение на менопаузата, при което напълняването, причинено от хормоналните медикаменти, се избягва. Става дума за използването на естествени вещества, извлечени от различни растения и по-специално от соята. Дивият ям, след временна популярност в САЩ, бе изоставен и се използва само локално под формата на козметичен крем.
Въпросните вещества са образувани от молекули, чиято структура е толкова сходна с тази на женските хормони, че могат отчасти да ги заместят. Заради приликата във формата и ефекта са ги нарекли хормоноподобни, а соевите изофлавони носят името фито-естрогени.
Растителните молекули не са толкова активни, колкото женските хормони, но не са токсични и са доказали въздействието си върху горещите вълни. В момента се провеждат изследвания, за да се потвърди схващането, че те предпазват от остеопороза и сърдечносъдови заболявания, както и от много хормонално зависими форми на рака, по-специално рака на гърдата.
Но освен това профилактично действие естествените растителни вещества носят и голяма надежда на жените, застрашени от напълняване през предменопаузата и менопаузата. Изглежда, че редовната употреба на соевите фитоестрогени, при условие че се консумират в достатъчно големи дози, позволява на рисковите жени да избегнат трупането на килограми през споменатите периоди. Трябва да се знае, че повечето дозировки, предлагани в аптеките под формата на хапчета или капсули, са недостатъчни. Единствено дозата от 100 мг соеви изофлавони дневно (равностойността на 200 г соев пастет) дава реална гаранция за ефективност, тъй като растителните острогени са 1 000 до 2 000 пъти по-слаби от женските хормони.
Много жени, които, макар и трудно, са контролирали теглото си чрез диета, през менопаузата усещат, че това обикновено ефикасно средство вече не върши работа и че теглото им постепенно нараства. При такива жени класическото заместващо хормонално лечение може да подпали фитила и да предизвика неконтролируема експлозия на теглото. Точно в подобна рискова ситуация растителните хормони могат да бъдат особено полезни, като в един следващ период, когато теглото се стабилизира, се премине към истински хормони, ако гинекологът счете за необходимо.
За отбелязване е, че соята е най-богатата на белтъчини храна от растителното царство и единствената, чиито белтъчини имат стойност, сравнима с тази на белтъчините от плана Протал.
Всички автори, изучавали свойствата й, подчертават факта, че действието на соята при някои симптоми на менопаузата, като горещите вълни и състаряването на кожата, се проявява бързо, а редовното й консумиране обяснява учудващия имунитет на азиатската жена към рака на гърдата, остеопорозата и затлъстяването.
Така че препоръчвам на младите жени да свикнат да консумират соя. Не стръкчета соя, които са безполезни, а семена или още по-добре соево мляко или соев пастет.

 
Превантивни мерки

 Обикновена менопауза. Когато липсва наследствена обремененост и жената не е спазвала често диети, а просто желае да предотврати евентуалното напълняване, при първите признаци за настъпваща менопауза се препоръчва Протал IV с протеиновия четвъртък и трите лъжици овесени трици. В повечето случаи това е достатъчно, за да възпре пълнеенето. Четвъртият етап на Протал трябва да се спазва през цялата предменопауза до настъпването на менопаузата и въвеждането на заместващото хормонално лечение - период, през който е изключително лесно да се загуби контрол над теглото.

 Рискова менопауза. Това е случаят на много жени, които винаги трудно са запазвали теглото си и с право се боят от първите симптоми на менопаузата.
В тези случаи, когато Протал IV е недостатъчен, следва да се премине към Протал III с неговите протеини + зеленчуци, плодове, пълнозърнест хляб и сирене, две порции нишестени храни на седмица и две галавечери, плюс, разбира се, протеиновият четвъртък.
През някои критични моменти на предменопаузата, по време на закъснения или дълги отсъствия на мензис, при задържане на вода, подуване на корема, натежаване на краката, надебеляване на пръстите, главоболия, или пък през първите три месеца от въвеждането на хормоналното лечение, се налага да се премине и към Протал II с редуване 1/1 - тоест един ден чисти протеини, един ден протеини + зеленчуци.

Когато напълняването е вече факт

• Неотдавнашно напълняване. Ако жената не е взела предпазни мерки и вече е напълняла или започва да напълнява, най-добре е да започне с три дни Протал I, след това Протал II с редуване 1/1 и щом възстанови теглото си, да премине към Протал III и накрая към Протал IV, който да спазва до пълното си приспособяване към хормоналното лечение, тоест минимум шест месеца.
 Отдавнашно напълняване. При вече затлъстели жени опасността от по-нататъшно напълняване може да наложи да не се провежда хормоналното лечение. Ако лечението вече е започнало, следва да се приложи Протал I в цялата му строгост, като се започне с пет дни чисти протеини или дори седем, ако е необходимо. След това се преминава към Протал II с редуване 5/5, тоест пет дни чисти протеини, пет дни протеини + зеленчуци. Щом се постигне желаното тегло, се прилага Протал III - десет дни на свален килограм, и накрая Протал IV до края на живота.

 
Форум » » » Планът Протал - Пиер Дюкан » Протал - предменопаузата и менопаузата
Страница 1 из 11
Поиск:
Monthly Horoscope | Horoscopes | Chinese Horoscopes | Music | Business, Careers (2) (3) (4) (5) | Colleges | Cosmetics | Business, Careers /// College, Universities / Business /// Business / College, Universities, Careers / Films, Movies / Cosmetics /// Business / Cosmetics / College /// Business / College / Top Movies / Tatuajes /// College / Cosmetics / GSM / Business /// Cosmetics / College, Universities / Hard Dance / Business /// Business / College, Universities / Tehno / House Mix / Massage Music /// College, Universities / Business / Tokio Hotel /// College, Universities / Business / Enigmatic Hits / Super Driving Hits /// College, Universities / Business / Buddha Bar / Links / Surprise | Surprise2

Контакт         54.227.104.40           Събота          20.01.2018, 03:13