Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




pims.m
 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Рецепти » Ангелска празнична торта
Ангелска празнична торта
Описание:
Рецепта за много вкусна и лека торта с крема сирене и какаови блатове с аромат на карамфил.

За блатовете:

* 6 бр. яйца
* 2 ч.ч. (200гр) захар
* 2 ч.ч. брашно
* 2-3 с.л. какао
* 2 щипки смлян карамфил

За крема:

* 400 гр крема сирене
* 600 гр заквасена сметана
* 100 гр. пудра захар
* 2 бр. яйца
* 4 с.л. захар за яйцата

За украса:

* 100 гр шоколад (млечен или натурален)
* 1с .л. масло
* 3 с.л.смлени орехи, ром
* кокосови стърготини за овалване

Приготвяне:
Блатовете се приготвят като яйцата се разбиват със захарта до стопяване на захарта, след което се прибавят останалите съставки. Печем в намаслена и покрита с хартия за печене или вестник, отрязан във формата на дъното на тавата, във фурна предварително загрята на 200-250градуса. Получават се 4 средно тънки блата.

Сиропират се леко със сироп приготвен от една чаша вода, 2-3 с.л. захар и малко ром. Сиропът се сварява до кипване. Тортата се съединява, като сиропираните блатове се мажат с крем.

Кремът се приготвя като крема сиренето, заквасената сметана и пудрата захар се разбиват с миксер леко (не трябва да се бият много дълго, защото сместа става рядка и ще и е необходимо повече време, за да стегне). Яйцата се разбиват на водна баня със 4 с.л. захар до получаване на гъст крем и след като леко се охлади се прибавя внимателно към разбития крем. Така получената смес се оставя да се охлади и стегне в хладилник за около час.

Тортата се украсява със разбита сметана и трюфели приготвени от разтопения шоколад, масло, смесени с орехите и малко ром и оваляни в кокосови стърготини.

Допълнителни съвети:
Пригответе първо крема и го оставете да стегне в хладилника докато приготвяте блатовете, така ще се стегне по-добре.

 
Форум » » » Рецепти » Ангелска празнична торта
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         54.80.188.87           Неделя          21.10.2018, 00:31