Ангелска празнична торта -



    Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви



 Пими ®

Страница 1 из 11
Форум » » » Рецепти » Ангелска празнична торта
Ангелска празнична торта
Описание:
Рецепта за много вкусна и лека торта с крема сирене и какаови блатове с аромат на карамфил.

За блатовете:

* 6 бр. яйца
* 2 ч.ч. (200гр) захар
* 2 ч.ч. брашно
* 2-3 с.л. какао
* 2 щипки смлян карамфил

За крема:

* 400 гр крема сирене
* 600 гр заквасена сметана
* 100 гр. пудра захар
* 2 бр. яйца
* 4 с.л. захар за яйцата

За украса:

* 100 гр шоколад (млечен или натурален)
* 1с .л. масло
* 3 с.л.смлени орехи, ром
* кокосови стърготини за овалване

Приготвяне:
Блатовете се приготвят като яйцата се разбиват със захарта до стопяване на захарта, след което се прибавят останалите съставки. Печем в намаслена и покрита с хартия за печене или вестник, отрязан във формата на дъното на тавата, във фурна предварително загрята на 200-250градуса. Получават се 4 средно тънки блата.

Сиропират се леко със сироп приготвен от една чаша вода, 2-3 с.л. захар и малко ром. Сиропът се сварява до кипване. Тортата се съединява, като сиропираните блатове се мажат с крем.

Кремът се приготвя като крема сиренето, заквасената сметана и пудрата захар се разбиват с миксер леко (не трябва да се бият много дълго, защото сместа става рядка и ще и е необходимо повече време, за да стегне). Яйцата се разбиват на водна баня със 4 с.л. захар до получаване на гъст крем и след като леко се охлади се прибавя внимателно към разбития крем. Така получената смес се оставя да се охлади и стегне в хладилник за около час.

Тортата се украсява със разбита сметана и трюфели приготвени от разтопения шоколад, масло, смесени с орехите и малко ром и оваляни в кокосови стърготини.

Допълнителни съвети:
Пригответе първо крема и го оставете да стегне в хладилника докато приготвяте блатовете, така ще се стегне по-добре.

 
Форум » » » Рецепти » Ангелска празнична торта
Страница 1 из 11
Поиск:
Monthly Horoscope | Horoscopes | Chinese Horoscopes | Music | Business, Careers (2) (3) (4) (5) | Colleges | Cosmetics | Business, Careers /// College, Universities / Business /// Business / College, Universities, Careers / Films, Movies / Cosmetics /// Business / Cosmetics / College /// Business / College / Top Movies / Tatuajes /// College / Cosmetics / GSM / Business /// Cosmetics / College, Universities / Hard Dance / Business /// Business / College, Universities / Tehno / House Mix / Massage Music /// College, Universities / Business / Tokio Hotel /// College, Universities / Business / Enigmatic Hits / Super Driving Hits /// College, Universities / Business / Buddha Bar / Links / Surprise | Surprise2

Контакт         54.205.140.252           Събота          03.12.2016, 11:38