Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Диети » Какво е булимията?
Какво е булимията?
Докато анорексията обхваща момичета в пубертетна възраст, булимията засяга младите жени от 16 г. до 40 годишна възраст. Както анорексията и тази болест е храносмилателно разстройство. Често граничи или е комбинирано с анорексия. По-скоро в предишен етап от живота на жената. Ако се превъзмогне анорексия много често се преминава към булимия- свръхпреяждането. Естествено не е задължително да е комбинирано с анорексия. Обикновено това са млади жени, които изключително много са концентрирани във формите на тялото си и във фигурата си. В никакъв случай те не искат да изглеждат зле! Непрекъснато се гледат и непрекъснато си следят теглото.
Част от тези болни жени съобщават в миналото си, най-често в пубертета, че са били дебели. В млада женска възраст, когато са и много суетни и чувствителни на тема външен вид. Тогава те решават самоцелно да вземат мерки, които се състоят в това, че по цял ден гладуват. Когато се приберат обаче у дома обаче изяждат огромно количество храна – често до 2000-3000 калории! Това е ужасно много! Самият прием на храна продължава в рамките на 2 часа. Те често пъти не се усещат, защото дори стигне сигналът в мозъка от центъра на глада до центъра на насищането минават 15 минути. След това коремът на тези жени се издува и те развиват чувство за вина. Тогава отиват в тоалетната и започват да повръщат. Правят го отново и отново, защото когато повърнат храната чувстват удовлетворение и пречистване. Просто им олеква им. При олекването на стомаха се отделят веществата хормоноподобните ендорфини които са и веществата на удоволствието, което ги кара да се пристрастяват към подобно явление.
За да компенсират изядената храна, на другият ден започват интензивна и изтощителна тренировка, а страхът, че ще напълнеят е водещ. Този цикъл се повтаря през 2-3 дни. Болестта трудно се открива, защото за разлика от анорексичките, които достигат до 30-40 кг при среден ръст, булимичките изглеждат нормално. Само най-близките им знаят за това. Самите болни обаче не смятат, че имат проблем. Най-често за помощ при специалистите се обръщат майките на болните момичета или техните приятелки. Булимичките често са с развалени зъби и кариеси, тъй като при повръщането стомашния сок уврежда устата. Преживяемостта при тях е по-голяма, отколкото при анорексичките, но болестта лесно се хронифицира. Това е детеродният период на жената. При една бременност заболяването може да бъда излекувано. Това е от хубавите моменти. Докато при анорексията смъртност, повтарям, е много висока.
Когато такъв феномен се появи 2 пъти седмично в рамките на 3 месеца, специалистите говорят за констатирана и отключена булимия. Симптомите на уврежданията са много сходни на анорексичките – хормонални разстройства, анемия, сърцето страда също. Те също страдат от увреждане на психиката, във връзка с това пристрастяване и обсебване на фигурата. Попадат най-често на клинични психотерапевти. При тях също трябва да се изготви правилният хранителен режим, а именно – често по малко! Правилното хранене трябва да става в 8 часа, в 10, 12, 16 и 19 часа. Свързано е, разбира се, с физиологията.
 
Форум » » » Диети » Какво е булимията?
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         18.189.180.76           Събота          20.04.2024, 04:06