Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Диети » 16 Съвета - Как да избягваме преяждането
16 Съвета - Как да избягваме преяждането
1) Консумирайте повече енергийна храна, богата на витамини, микроелементи (плодове, зеленчуци, салати, орехи, ядки, слънчогледово семе, мед).

2) Започвайте храненето със суров продукт, например, салата. В резултат на това смилането и усвояването на храната ще става по-бързо и по-добре, а насищането ще настъпи от по-малко количество.

3) Яжте бавно, без да бързате, старателно дъвчейки храната. Така ще се засищате с 1,5-2 пъти по-малко количество храна.

4) Слагайте в устата си малки порции храна, това ще осигури нейното по-цялостно намокряне със слюнка, добри условия за добро сдъвкване и по-доброто й разтваряне от ферментите на слюнката.

5) Ставайте от масата, когато все още изпитвате малко глад. Следва да помните,че насищането чрез кръвта започва примерно 30 минути след като сте започнали да се храните.

6) Намерете си интересна работа или приятен кръг от добри познати. Така емоционалната сфера ще стане по-запълнена и за храната ще си спомняте само когато ви се яде, а не поглеждайки часовника.

7) Съсредоточете се върху правилното всекидневно хранене, хранете се редовно и не пропускайте ядене, за да не допуснете възникването на силно чувство за глад, който може да стане причина за последващо преяждане.

8) Старайте се да не удължавате периодите между две хранения и планирайте с какво ще се храните следващия път и къде; ако е необходимо, носете храна със себе си за следващото хранене.

9) Когато усещате силен глад, е желателно да разделите приемането на храна на два етапа с интервал между тях не по-малко от 30 мин. Спазвайки тази пауза след първата порция храна, можете да определите реалната си потребност от храна за следващото ядене.

10) Запознайте се с основните принципи на здравословно хранене, включително и със съвместимостта на продуктите.

11) Хранете се в приятна обстановка, с добро настроение, а не когато сте в стрес, иначе храната ще се превърне в начин да се отвлечете от неблагоприятно душевно състояние.

12) Хранете се без да се разсейвате с мисли за странични неща. При това дори е целесъобразна медитация за положителен, оздравяващ ефект от употребяваната храна.

13) Употребявайте по-еднообразна храна на едно ядене. Например, в еднократния си рацион включвайте или едно ястие, или продукти, които се съчетават добре и се допълват взаимно: белтъчна или нишестена храна със зеленчуци. При такова хранене насищането настъпва с по-малко количество храна и тя се усвоява много по-ефективно.

14) Не употребявайте вода или други течности по време или веднага след храна. Като изключение се допуска да се пийне малко топла вода, ако възникне усещането, че храната ви е заседнала в стомаха.

15) Изключете или максимално ограничете продуктите, съдържащи захар; ограничете употребата на картофи, пшеница, царевица и продукти, приготвени от брашно (хляб, кифли, банички), а така също и грис, елда, булгур, овесени ядки, поради тяхното неприятно действие върху нивото на захарта в кръвта и възникващото чувство за глад след тях.

16) Направете изчистване на червата и черния дроб. В резултат на това ще се подобри усвояването на храната и ще се намали потребността от нея с 20%.

 
Форум » » » Диети » 16 Съвета - Как да избягваме преяждането
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         100.26.140.179           Четвъртък          28.03.2024, 17:39