Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Медицинска Астрология » Овен
Овен
Управляваща планета Марс. Противоположен знак Везни. Елемент Огън. Качество кардинален.

Под влиянието на Овен в медицинската астрология са: главата, лицето, мозъка, горната челюст, очите. Болести - възпаление на синусите, главоболие, хронична хрема, треска, очни болести. Потребност от храна, съдържаща калиев фосфат, който се намира в растения като: горчица, алое, чесън. Необходимост от витамини - А, В1, С. Метал желязо. Трябва да включва в диетата си - цвекло, моркови, спанак, фурми, орехи. Трябва да развива търпение и умереност. Да избягва преразход на жизнена енергия, упорство и алкохол.

Слънцето стъпва в съзвездието на Овен в деня на пролетното равноденствие. Започва астрологичната година. През това време цялата природа на Северното полукълбо се стреми към буйна активност. Това е вълшебно време на цъфтеж и чуруликане на птички. Сигурно затова, древните китайци са считали, че съзвездие Овен е достигнало центъра на небето в деня на сътворението. С първия си дъх хората, родени под знака на Овен, са вдишали жажда за творческа активност, която не ги изоставя никога. Въпреки динамизма и смелостта на характера, енергията на Овена не е безкрайна. Съществува склонност към надценяване и пренапрежение на силите.

Най-активната част на Овен - мозъка, може да издържи голямо натоварване с планове и мероприятия. Ентусиазмът и стремежа към първенство понякога водят до неразумен разход на енергийните резерви.

Слънце в Овен е най-силно и може да се противопостави на болести и недъзи. Много рядко се срещат инвалиди, носители на този знак. Ако това се случи, то Слънцето е в много лоши аспекти с други планети. Волята за преодоляване на трудностите и болестта, съчетана с горещо желание за активна дейност, се оказват по-силни от заболяването.

Презрението към недъзите има и отрицателна страна. Понякога Овенът се връща към усилени занимания, когато трябва да полежи в леглото си.

Всички, родени под този знак, трябва да избягват напрежение на очите, по-често да ходят на зъболекар, особено, когато проблема е в горната челюст, да избягват споровете, умственото напрежение и физическата разправа /за по-неразвитите представители на знака/. Овните са предразположени към пристъпи на главоболие, мигрена, настинки, треска, кожни заболявания, нарушения на паметта, невралгия на главата и лицето, световъртеж и нервно изтощение. Биха могли да избегнат тези страдания с режим, дисциплина и диета. С годините Овните трябва да си намерят някакво увлечение, което да им помага да избегнат подтиснато състояние на духа. Това е един интелектуален знак и за него съществуват много занимания - четене, клубна дейност, творчество и някакъв вид изкуство. Всички занимания са необходими, за да може времето да бъде заето и да влязат в употреба качествата на знака.

Хората от този знак могат да бъдат подложени на нещастни случаи и затова трябва да избягват остри предмети, оръжие и внимателно да шофират. Главните качества на Овните - смелост, склонност към риск, своенравие, оптимизъм, самоувереност, лесна възбудимост, предприемчивост, рязкост, идеализъм, великодушие, а понякога и безумна храброст, ги кара да горят, а не да тлеят. Характерният Овен е слаб, сух, с горещ поглед.

ДИХАТЕЛНИ УПРАЖНЕНИЯ

За поддържане равновесието и функционирането на организма не по-малък фактор от диетата се явява енергията, която влиза в организма чрез дишането и се нарича прана. Според индийски изследвания, праната това е явната или неявната енергия от Космоса, достигаща Земята като седемлъчното излъчване на Слънцето, оживяваща милиони клетки на тялото ни и зареждаща ги с жизнена енергия.

Дихателните упражнения са длъжни не само да увеличават кислорода в кръвта, но са и цел на гимнастическите упражнения с дълбоко дишане на Западната култура. Главната цел е да се поглъща и разпределя по всички точки на тялото енергията на слънчевото дишане. Всеки знак има свое упражнение, с помощта на което, ако го прави ежедневно и в нужното време, в белите дробове на човек постъпва достатъчно прана.

За Овните се препоръчва времето между 9 и 11 часа сутрин. Мястото на провеждане е на улицата в слънчев ден или в добре проветрена стая. Продължителността е 5 минути. Седнали или прави, но така, че плещите да са изпънати назад. Прав гръб. Мислено трябва да се отпуснете, да изгоните от главата си и от съзнанието си житейските грижи, които ви държат в напрежение. Бавно вдишайте, броейки до седем. Пауза - броейки едно. Бавно издишайте броейки до седем. Повторете го осем пъти.

Следваща фаза. Свийте устните като че ли ще свирите с уста. Протегнете езика между зъбите и устните. Запушете ноздрите с палеца и показалеца на дясната ръка, бавно вдишайте през тясното отвърстие между езика и основата му, бройте до седем. Задръжте дъха си , броейки едно, след това бавно издишайте през ноздрите и бройте до седем. Повторете шестнадесет пъти.

 
Форум » » » Медицинска Астрология » Овен
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.145.23.123           Вторник          16.04.2024, 20:35