Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Медицинска Астрология » Телец
Телец
Управляваща планета Венера. Противоположен знак Скорпион. Елемент Земя. Качество постоянен.

[j]Телецът влияе на гърлото, шията, евстахиевата тръба, шийните прешлени. Болестите на този знак са – астма, болести на гърлото, болести на кръвообращението. Потребност в храната от натриев сулфат. Растения – бъз, киселец. Витамини – А и Е. Метал – мед. Трябва да включва в диетата си морски дарове, артишок, зеле, лук, цвекло, тиква. Трябва да развива оптимизъм и отстъпчивост. Трябва да избягва – упоритостта и угаждане на своите слабости и желания.

В повечето характеристики за Телец се казва, че е земен, меланхоличен, постоянен, плодовит. Тези ключови думи не могат да дадат ясна картина за физическото и умствено състояние на хората, родени под този знак.

Телецът, като своя символ е миролюбиво създание, докато не го изплашат или не го раздразнят. Ако това се случи, той се хвърля в атака с врага, независимо от силата и ръста.

Физически, Телецът обладава голяма жизненост и издръжливост, но тази енергия не възниква сама. Тя трябва да бъде стимулирана отвън – от условията или от хората. Телецът лесно се поддава на влиянието на хора, в хороскопите на които преобладава влиянието на Лъв, Скорпион и Водолей. Планети, разположени в момента на раждането му в тези знаци, могат да повлияят на сърцето, половите органи и краката в частта под коляното.

Телецът дълбоко се страхува от болести. Той е склонен да предполага най-лошото и да вярва на тези, които му го казват. Трябва да култивира по-оптимистичен поглед и да не забравя, че природата го е надарила с огромна издръжливост и съпротива на болестите. Най-често срещаните недъзи са инфекции на гърлото, болести, свързани с ларинкса, шията, ушите, долната челюст, половите органи, дифтерит, базедова болест, ангина, астма, болести, свързани с преяждането.

Обикновените болести, например простуда и ангина, лесно се преодоляват от другите хора, но за Телеца могат да се окажат сериозни. Това е така, защото инфекцията поразява най-важните органи за този знак. Затова не трябва да се пренебрегва лечението. Ако то се проведе в ранния стадий на инфекцията е напълно достатъчна инхалация с парата на вряща вода, в която е разтворено лечебно масло или мас.

Много е важно да не се отнася лекомислено към болестите на гърлото и трахеята, защото това страдание може да стане хронично. Впечатленията и опита в ранно детство се оказват решаващи за личността на Телеца. Домашните условия, чувството на любов, доверие и уважение – всичко това дълго влияе на характера и проявите му.

Характерна черта на Телеца е упоритостта при постигане на целите. Това, което представлява интерес и цел, се постига с голяма решителност и усърдие, а понякога и с упоритост.

Телецът е надарен с необикновени умствени способности. Ако в момента на раждане разположението на планетите е добро, той може да се занимава с наука. Търпението и упорството му позволяват да достигне академични резултати.

В любовта е склонен към голяма нежност. Предан е в съпружеския живот, но с него не винаги е лесно да се живее, защото има моменти, в които изпада в ярост и гняв, които са страшни. За радост, тези състояния са редки. В основата си Телецът е уравновесен и деликатен.

Телецът е много чувствителен към психическия и емоционален климат. Мислите на другите могат да му действат подсъзнателно, затова всички важни решения трябва да се вземат когато е насаме, на разходка в парка.

Влиянието на Телеца се изразява в решителност, енергия, мекота, дружелюбие, любов към домашния уют и доброжелателност. Венера – планетата на Телец, го е наградила с приятен глас и музикални способности, любов към красотата и всички видове изкуства. Патологичните качества на този знак – гняв, мрачни мисли, любов към разкоша, прекалена упоритост и безконтролни емоции, могат да предизвикат недъзи и в здравето, ако планетите на конкретния човек са разположени нехармонично.

 
Форум » » » Медицинска Астрология » Телец
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.149.233.6           Петък          19.04.2024, 19:23