Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Медицинска Астрология » Близнаци
Близнаци
Управляваща планета Меркурий. Противоположен знак Стрелец. Елемент въздух. Качество променлив.

[j]Влиянието на Близнаци е свързано с плещите, ръцете, белите дробове, нервната система. Болестите на този знак са: бронхит, астма, нервни разстройства, пневмония, туберкулоза. Имат нужда в храната им да се съдържа калиев хлорид. Растенията, свързани с Близнаци са: целина, хмел, валериана. Витамини от групата В, С, Е, Д. Металът на този знак е живак. Необходимо е, да включват в храната си постно месо, орехи, целина, зърнени продукти, сирене и кайсии. Трябва да развиват целеустременост, спокойствие и дисциплина. Трябва да избягват нервно изтощение и разпиляване на силите.

Почти без изключение, Близнаците са винаги напрегнати и това ги изморява душевно и психически. Те искат навсякъде да успеят, да прочетат всички книги, да обсъдят всичко, което е известно на човечеството и ако може това да става много бързо.

Потокът на нервна енергия и непрекъснато сменящия се фокус на внимание и интереси се предизвиква от тънко балансирана енергия, която в индийската астрология се нарича “ откритост към знания”. Това свойство е прекрасен признак на артистичност. Хората от този знак са склонни да виждат повече, да чуват повече, отколкото обикновения човек. Те са много впечатлителни.

Непрекъснатото състояние на свръхосведоменост изтощава нервната система. Затова на Близнаците им трябва повече сън, отколкото на средния човек, а също и ежедневни упражнения на чист въздух, които стимулират кръвообращението и укрепват белите дробове, един от най-слабите им органи. Тютюнопушенето е много вредно за Близнаците, но често между тях има страстни пушачи, поради вътрешна напрегнатост.

Макар и Близнаците да са силен и позитивен знак, те не се отличават с крепко здраве. Често са безразлични към здравето си и затова по-често се намира туберкулоза при тях. Също така са чести и нервните разстройства. Както вече споменахме на този знак са присъщи: бронхит, астма, пневмония, неврит, недобра функция на черния дроб, белодробни възпаления, болести на кожата. Някои авторитети в медицинската астрология говорят, че Близнаци, бивайки знак състоящ се от две тела, е подложен едновременно на две болести.

Природата и предназначението на знака може да се опише чрез древния език на алхимията. Живакът, символ на Меркурий – планетата на Близнаци е променлив и неуловим, като тях самите. Живакът е удивително всепроникващ, лесно минава през други вещества и е непроницаем за другите метали. Малките му пръснати частици могат отново да се съединят, точно като човешките мисли, проникващи в дълбоките тайни на природата се събират отново за да станат цялостно убеждение. Такъв е и Меркурий, пратеника на боговете, планетата на Близнаците.

Проблеми със здравето на Близнаците има, когато изпадат в душевна депресия, когато не могат да общуват, не могат да се утвърдят интелектуално или трябва да се подчинят на монотонна, ежедневна и рутинна работа. Необходима им е работа с често сменящи се събития – журналисти, търговци, интелектуалци.
Повечето Близнаци обичат да говорят, но при благоприятно сложени планети, те имат какво да кажат.

Задачата на този знак е да съедини своето “Аз“ с материята. За това е нужно достатъчно количество Слънце, отдих, много светлина, въздух и чистота и непрекъснато сменящ се пейзаж – духовен или физически. Промените са им необходими като въздуха, постоянното местоживеене им е противопоказно. Това може да подкопае здравето им и да им донесе болести. Избягва се с промяна на работата, на местожителството или обкръжението.

Каквато и роля да играят в обществото, Близнаците са тактични и лесни за общуване. Те трябва да помнят, че резките забележки и саркастичното остроумие може да показват блестящ ум, но не изпълняват космическото им предназначение и не повлияват нравствения облик на околните.

Авторитети в окултната астрология казват, че когато Близнаци влязат в живота на даден човек от друг знак, него го очакват големи промени.

Близнаците най–трудно могат да бъдат разпознати от целия зодиак, защото типичните носители на този знак са много разностранни. Всеки от тях притежава различна характеристика и типаж. Трудно е да бъдат разпознати, защото много хора живеят съединени в едно лице.

 
Форум » » » Медицинска Астрология » Близнаци
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         54.226.155.151           Петък          29.03.2024, 14:37