Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Суровоядство » Всички лоши навици и животински склонности
Всички лоши навици и животински склонности
НА ЧОВЕКА СА РЕЗУЛТАТ ОТ ЯДЕНЕТО НА ГОТВЕНА ХРАНА

Суровоядството ще свали от сцената на живота и всички други пороци, като алкохолизъм, тютюнопушене, наркомания и алчност. Тези страсти не ще могат да съжителстват повече със суровоядството, както дяволът не може да се сдружи с един ангел. Пороците са сателити на готвената храна.
С победата на суровоядството в света най-после ще бъде установен траен мир и ще бъде постигнато сътрудничество между народите. Всички престъпления, омраза, вражда, грубост, завист, ревност и въобще всички зли навици и животински наклонности у човека са резултат от навика да се яде готвена храна. С унищожаването на този навик страстите на човека ще се успокоят, умът му ще се облагороди и животът ще стане така лесен, че хората вече няма да бъдат принудени да се убиват взаимно или да продават съвестта си за паница леща.
Диетичните препоръки трябва да се ограничат в заместване на неестественото хранене с естествения метод на хранене.
Пълното суровоядство е единственият път човечеството да се освободи от болестите. Полумерките никога не са давали и не ще дадат резултати. При сегашните условия на масова консумация на готвени храни всички възприети изчисления за хранителните стойности в специфичните диети трябва да се смятат за невалидни. Каквато и да е болестта, когато се разисква въпросът за диетата, ние трябва да мислим само посредством термините сурово и готвено, естествено и неестествено, чисто и дегенерирало. Препоръките, които се правят всеки ден по радиото, в ежедневниците и чрез различни други средства относно употребата на разните специфични витамини, минерали и протеини и информацията, давана за калоричната им стойност, са напълно непрактични, опасни и без стойност, особено когато са базирани върху употребата на изкуствени лекарства и животински храни.
При разглеждане на особеностите на отделните хранителни субстанции ние изобщо не трябва да се безпокоим по отношение на въпроса какви особени витамини или други съставни елементи съществуват в даден хранителен продукт. Неизменното присъствие на всички съставни елементи във всяка хапка храна следва да бъде обезпечено. Поради това трябва да се грижим в консумираната от нас храна да не липсва нито един от съставните елементи. Такъв е случаят, когато ядем каквато и да е сурова растителна храна, докато при готвената храна те липсват в хилядите си разновидности. В течение на векове хиляди специалисти са правили диетиката цел на своите научни изследвания. Но тъй като са обръщали внимание само на второстепенни проблеми и не са взимали под внимание вредите, причинявани от огъня и кухнята, техните опити не са имали желаните резултати и още по-ясно: поради многобройните противоречия те много често са били катастрофални за човечеството. Дори вегетарианците, които се смятат за най-прогресивни между тях, не само са толерирали вредите, нанасяни от огъня, но и са въвели употребата на бялото брашно, хляба и рафинираната захар — продукти, лишени от всички ценни съставни елементи. При все това трябва да се признае, че в процеса на побеждаване на човешките навици и страсти вегетарианците са изминали най-трудния път — въздържането от месо. След това заместването на безмесната диета със сурова е само една малка стъпка, макар че тъкмо чрез тази малка стъпка крайната цел е достигната. Ето защо ще трябва да се очаква различните видове вегетарианци да възприемат принципите на суровоядството, да се обединят под същото знаме и да поставят основите на онзи красив живот, който винаги е бил мечта за човечеството. Като експерт по диетика голям престиж в Америка е спечелил Г. Хаузер. Но дори и Хаузер, колкото и прогресивен да е, в сравнение с другите диетици, не взема под внимание вредата, причинена от готвенето, и поради това той се опитва да възстанови вредите, нанесени от кухнята, с някои предписания. Нека предположим, че от неговия съвет може да има из-вестна полза. Но откъде работникът, земеделецът (селянинът) или обикновеният човек от улицата ще намерят хилядите долари, за да заплатят информацията за това какви количества меласа трябва да се вземат сутрин, колко квас вечерта или колко хиляди единици от даден специален витамин трябва да се приемат всеки ден?
Това не е правилният път. Необходимо е да се запознае целият свят, доколкото е възможно, по-пълно и изчерпателно с ползата от цялостните сурови материали за човешкия организъм, за да се променят радикално сегашните хранителни навици и да се спре препоръчването на индивидуални диети и специфични витамини.
Хората на науката знаят, че никой човек, който се храни изключително с бял хляб, полиран ориз или варено месо, не може да се надява да живее дълго. Но обикновеният човек не знае това. По неговото мнение тези хранителни продукти ат отлична хранителна стойност. Как можем да гарантираме, че по силата на обстоятелствата или под натиска на бедността един индивид не ще храни глупаво себе си и своите деца с тези хранителни продукти и като резултат няма да разруши здравето си? Дори най-изтъкнатият учен, основно запознат с предмета, не може да устои на своята лакомия и консумирайки тези прокълнати вещества се убива бавно, но сигурно, като много скоро самоубийството му завършва с рак или сърдечен разрив. Поради това не е достатъчно тези идеи да се пропагандират само в книгите: необходимо е да се мобилизират съответните държавни органи, за да въведат основни, планирани промени в хранителните навици на хората. Трябва да бъдат взети активни мерки, за да се ограничи колосалното прахосничество на хранителни елементи и да се насърчи консумирането на сурови и неосквернени храни. Крайната цел на всеки вид диета е суровоядството. Тогава думата „диета” загубва своето значение и отстъпва място на израза „естествено хранене” или цялостни сурови материали за човешката фабрика.

 
Форум » » » Суровоядство » Всички лоши навици и животински склонности
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         18.117.186.92           Четвъртък          25.04.2024, 11:29