Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Салатни ястия и тяхното значение
Салатни ястия и тяхното значение
Всеки знае, че за съвършеното ухо на културния човек е по-приятно хармоничното съчетание на тоновете, отколкото звученето на само един прост тон, както и гледането на хармонично съчетание на цветовете е приятно и радостно за окото. По същия начин вкусовите и мирисните нерви се възбуждат от хармоничното съчетаване на различните подправки. Най-важното при съставянето на комбинации от твърди хранителни продукти е организмът да има голям избор от нужните му хранителни вещества и соли. Продуктите трябва да се комбинират по такъв начин, че да се получи едно вкусно и полезно ястие.
Нежните, сочни и меки зеленчуци се нарязват на едро, за да дадат нужната работа на зъбите, а твърдите, напротив, трябва да се раздробят чрез настъргване или смилане. Една добре подбрана комбинация ще даде добра работа на всички храносмилателни органи.

ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ПОСОЧЕНИТЕ ПОДПРАВКИ

В тези упътвания са дадени само полезните и хранителни подправки — зеленчуци за подправяне на ястията. Най-добре познати, широко разпространени и употребявани са: зелени листа от целина, мерудия, копър, чесън, лук, праз, хрян, чубрица, риган, естрагон (див пипер), босилек, анасон, розмарин и градински чай (салвия). Ако някои от посочените подправки липсват или поради годишното време не могат да се набавят, готвачът е свободен да си избере съответна допълнителна такава. Щом веднъж е разбрана основната идея па природосъобразното хранене, вече лесно могат да се направят някои подобрения или промени в зависимост от предпочитанията на отделните лица, защото всички тук посочени комбинации трябва да се разбират само като образци, своеобразно ръководство за новоначинаещия.

ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ЯДКОВОТО МАСЛО

Хубавото, получено по студен начин, масло от ядките на черупчестите овощия, както и маслиненото масло са най-добрите и вкусни масла за ястия, ето защо те трябва да се употребяват, където е възможно. Но ако такива масла липсват или са много скъпи, те могат да се заместят с памуково, слънчогледово, маково и други растителни масла. При това трябва винаги да се помни, че всички масла, претърпели топлинна обработка, за да се изтеглят от маслените семена, са загубили своята ценност за здравето и са по трудносмилаеми, отколкото студено пресованите.
 
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Салатни ястия и тяхното значение
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.144.113.30           Събота          20.04.2024, 14:41