Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Пролетни салати
Пролетни салати
9. Салата от киселец
Приготвят се 80 г листа от киселец, нарязани на ситно, 50 г (счукани фъстъци или пинии, настърган кокосов орех или други смлени ядки и 15 г мед или масло (може да се използват и двете заедно).
Всичко се смесва добре и се поднася. Ако киселецът се отглежда в градина, трябва да се внимава да не даде семе и тогава ще има нежни листа за през цялото лято.

10. Салата от лапад
50 г ситно нарязани листа от лапад, 50 г фъстъци, смлени пинии или настъргани орехи се смесват и се поднасят.

11. Салата от овчарска торбичка
Тази салата се приготвя като салатата от лапад. Овчарската торбичка се бере дотогава, докато избие в семе.

12. Лапад с орехи
За ястието са необходими 50 г ситно нарязани листа от лапад, 50 г смлени фъстъци и 100 г рабарберов сок. Всичко се смесва и се бърка до получаването на каша. Украсява се с няколко листа от лапад и се поднася. Лъжицата, с която се бърка и яде, трябва да е дървена или от безвреден материал. Ако ястието се нуждае от подправяне, се прибавят 15 г мед или масло.

13. Смесена салата от глухарче
Приготвят се 50 г ситно нарязана маруля, 50 г листа от глухарче, 50 г киселец — листа и дръжки, 30 г настъргани репички и 50 г счукани или смлени ядки по избор. Поставя се всичко заедно и се подправя с малко мед и масло. Украсява се и се поднася.

14. Салата от цветовете на глухарче
Една стиска от цветовете на глухарчето се поставят върху дъска и се нарязват на ситно. Прибавят се 50 г настърган кокосов орех, фъстъци и счукани или смлени бадеми. Всичко се смесва добре и се поднася, украсено с няколко цветчета. Това е една много вкусна салата. Глухарчето цъфти за втори път през септември и октомври.

15. Смесена салата
Необходими са 100 г листа от салата, 30 г млад чесън или пера от лук, 115 г къдрава градинска латинка, 50 г пинии или други ядки. Зеленината се нарязва на ситно, смесва се добре, ядките се настъргват върху салатата и се полива със 100 г сок от рабарбер. Поднася се така или като се смесва на каша.

16. Салата от репички
100 г нарязани или настъргани репички се смесват с 40 г фъстъци, бадеми или други ядки, счукани или смлени. Салатата се украсява с няколко тънки резенчета и се поднася.

17. Салата от маруля
100 г ситно нарязани листа от маруля, 30 г надребнен лук и 50 г орехи, счукани или смлени, се смесват добре и се заливат с 30-60 г кокосово мляко или масло.

18. Пудинг от репички или ряпа
За пудинга са необходими 100 г репички или настъргана ряпа, 25 г подправки, 1/2 чаена лъжичка смлени кимионови семена, 50 г смлени бадеми, фъстъци, пинии или други ядки. Продуктите се смесват и се бъркат до получаване на каша.

19. Бял равнец в крем от ядки
Приготвят се 30 г млади листа от бял равнец, нарязани възможно най-ситно, 30 г смлени фъстъци, 60 г рабарберов сок. Всичко се разбива на каша и се смесва с 15 г мед и 15 г масло. Подправя се с маслото и се поднася.

20. Маруля и листа от целина
100 г ситно нарязана маруля и 75 г надребнени листа от мерудия (магданоз) се смесват и се поднасят със 100 г меден сос (вж.„салатни сосове”).

21. Салата от алабаш
100 г ранен алабаш, настърган или нарязан и 30 г ситно нарязани лукови пера или 60 г листа от салата се смесват със 75 г настърган кокосов орех, смлени орехи или бадеми. Ако салатата е приготвена с орехи, се прибавят и 30 г мед или масло за подобряване на вкуса.

22. Салата от ряпа и млад фасул
50 г настъргани ряпа, алабаш или моркови се смесват с 50 г нарязан млад фасул и 50 г млени фъстъци или бадеми и салатата се поднася.

23. Млад грах в орехов крем
Приготвят се 100 г зърна от млад грах, 30 г ситно нарязани подправки-зеленчуци, 60 г смлени фъстъци или други ядки и 120 г рабарберов сок. Смесват се, бъркат се до получаването на каша и се поднасят.

24. Подобрена сладка салата
50 г листа от салата, 50 г млад фасул и 25 г лукови пера се нарязват и се смесват добре. Заливат се с 25 г мед и салатата се поднася.

25. Спанакова салата
За салатата са необходими 50 г спанак, 25 г лукови пера, праз, чесън, магданоз или целина и 50 г фъстъци или бадеми. Зеленината се нарязва на ситно, а ядките се смилат. Всичко се смесва добре и се поднася. Може да се подправи с 120 г рабарберов сок.

 
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Пролетни салати
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         54.89.24.147           Четвъртък          28.03.2024, 14:17