От половин килограм брашно,
2 с.л. олио,
1 ч.л. оцет,
1 ч.л. сол и
хладка вода се меси средно твърдо тесто. Покрива се с влажна кърпа и докато отлежава 30-40 мин. се сварява 1 ч.ч. ориз в 3 ч.ч. подсолена вода. Натрошава се 200-300 грама овче сирене /може и краве/.Чукват се 5 яйца. Изцеденият готов ориз се смесва със сиренето и яйцата.
Тестото се разделя на две – по-малка и по-голяма топка. По-голямата се разточва и се слага в намаслена тавичка така,че краищата да излизат извън ръба на тавичката.Поръсва се с олио и се слага плънката. Слагат се няколко бучки краве масло. Разточва се втората топка и се покрива плънката. Краищата на двете кори се защипват като венец. Намазва се отгоре с разтопено чисто масло и се пече в умерена фурна.