Настъргана кора от лимон се смесва със ситно нарязани копър и магданоз. Един по-голям картоф се обелва и се нарязва на колкото се може по-тънки кръгове. Пергаментовата хартия се намаслява. Нарежда се ред картофи /може и да се застъпят кръгчетата/ колкото е големината на филето от риба. Леко се посоляват и върху тях се ръси от сместа на лимоновата кора, копъра и магданоза. Отгоре се слага филето от риба също посолено. Върху него пак се редят тънките резенчета картофи, ръси се малко олио,сол и пак от сместа с лимонова кора,копър и магданоз. Добре се завива хартията, слага се в тавичка, налива се около 1 пръст вода и се пече в загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. Вместо пергамент може да се завие във фолио.
|
|
| |