Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Ангелска празнична торта
Описание:
Рецепта за много вкусна и лека торта с крема сирене и какаови блатове с аромат на карамфил.

За блатовете:

* 6 бр. яйца
* 2 ч.ч. (200гр) захар
* 2 ч.ч. брашно
* 2-3 с.л. какао
* 2 щипки смлян карамфил

За крема:

* 400 гр крема сирене
* 600 гр заквасена сметана
* 100 гр. пудра захар
* 2 бр. яйца
* 4 с.л. захар за яйцата

За украса:

* 100 гр шоколад (млечен или натурален)
* 1с .л. масло
* 3 с.л.смлени орехи, ром
* кокосови стърготини за овалване

Приготвяне:
Блатовете се приготвят като яйцата се разбиват със захарта до стопяване на захарта, след което се прибавят останалите съставки. Печем в намаслена и покрита с хартия за печене или вестник, отрязан във формата на дъното на тавата, във фурна предварително загрята на 200-250градуса. Получават се 4 средно тънки блата.

Сиропират се леко със сироп приготвен от една чаша вода, 2-3 с.л. захар и малко ром. Сиропът се сварява до кипване. Тортата се съединява, като сиропираните блатове се мажат с крем.

Кремът се приготвя като крема сиренето, заквасената сметана и пудрата захар се разбиват с миксер леко (не трябва да се бият много дълго, защото сместа става рядка и ще и е необходимо повече време, за да стегне). Яйцата се разбиват на водна баня със 4 с.л. захар до получаване на гъст крем и след като леко се охлади се прибавя внимателно към разбития крем. Така получената смес се оставя да се охлади и стегне в хладилник за около час.

Тортата се украсява със разбита сметана и трюфели приготвени от разтопения шоколад, масло, смесени с орехите и малко ром и оваляни в кокосови стърготини.

Допълнителни съвети:
Пригответе първо крема и го оставете да стегне в хладилника докато приготвяте блатовете, така ще се стегне по-добре.

 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         18.191.234.153           Събота          21.12.2024, 08:43