Продукти
* 2 бр. големи зрели авокадота * 20 бр. скариди, сварени или мариновани * 300 г сирене Рикота (или друго прясно сирене) * 1 малко парче (10 г) джинджифил * сол * лимонов сок
Приготвяне Авокадото се обелва, нарязва на кубчета и поръсва с лимонов сок. 4 скариди се оставят цели, останалите се нарязват на ситно. Джинджифилът се настръргва и с него, лимонов сок и сол се разбърква рикотата. Добавят се нарязаните скариди. Авокадото се разпределя в подходящи купички или чинии, слага се крема от Рикота, декорира се с отделените скариди. Сервира се с препечен хляб.
* С пасиран чесън вместо джинджифил салатата е също много вкусна. Естествено може да се сложат и други подправки.
|
|
| |