Продукти
* 1.5-2 кг картофи * 800 г (1 буркан) кисели краставички * 400 г майонеза * 100 г рулца от раци * 100 г лютеница * 200 г нарязани маслини * 4 бр. сварени яйца * 200 г сладка царевица
Приготвяне Сварените картофи се пасират. Към тях се прибавят нарязаните кисели краставици и царевица. Обърква се с половината майонеза и се разделя на две части. В тортена форма с отделящи се стени се слага половината и се притиска добре. Отгоре се маже лютеница, поръсва се с ситно нарязани рулца от раци върху тях нарязани маслини и отгоре настъргани сварени яйца. Покрива се с останалата картофена смес. Оставя се в хладилник за няколко часа. Малко преди сервиране се вади от тортената форма и се покрива с останалата майонеза. Украсява се по желание.
|
|
| |