Продукти за Заек в тиква
заек - 1 бр. тиква - бяла 1 бр. арпаджик - 250 гр. бекон - 200 гр. моркови - 4 бр. чесън - 2 глави лук - червен 1 глава праз - 1 стрък домати - 1/2 буркан стрелизирани червено вино - 300 мл. копър - семе 1 щипка чубрица - 1 щипка босилек - 1 щипка кимион - 1 щипка черен пипер сол олио - за пържене Заек в тиква Приготвяне на Заек в тиква Заекът се нарязва на порционни парчета и се запържва до златисто в сгорещена мазнина.
Празът се нарязва на колелца, морковите – на малки кубчета, а беконът – наситно.
Изпържените парчета месо се шпиковат с чесън и моркови.
Тиквата се почиства, като първо се отрязва отгоре, за да се получи капаче. Издълбава се и отвътре се намазва с черен пипер и сол.
Шпикованият заек, нарязаният наедро лук, празът, беконът, предварително пасираните домати, виното, арпаджика и останалият чесън се поставят в тенджера. Прибавят се подправките и се оставя да къкри на тих огън около 45 минути. След това се прехвърля в тиквата и се пече 45-60 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
|
|
| |