Продукти: 250 г мас, 200 г крема сирене, 200 г кашкавал, 2 яйца, 1 ч.л. сол, около 400 г брашно, 1-2 с.л. копър
Маста се разбива с крема сиренето, добавя се едно яйце, солта и едро настъргания кашкавал. Тази смес разделих на 2 и в едната добавих копър. Омесва се меко тесто първо едната част с копъра, след това и другото.
От тестото с копър се правя топчета с големина на орех. Нареждат се в тавичка покрита с хартия за печене. Някои от топчетата може да се овалят допълнително в ситно нарязан копър, други да се натиснат леко в средата и да се сложи кубче кашкавал.
Другото тесто се разточва на кора с дебелина около сантиметър и се изрязват формички. Намазват се с разбитото яйце и се подреждат в тавичка.
Пекат се докато станат златисти.
|
|
| |