Продукти: 4 белтъка, 1 малко пакетче масло (125 г), 1/2 ч.ч. кафява захар, 1/4 ч.ч. бяла захар, 1 ванилия, 3/4 ч.ч. прясно мляко, 1/2 ч.ч. смлени лешници, 1/2 ч.ч. нарязани на дребно сушени кайсии и стафиди (може и други), 1 и 1/2 ч.ч. брашно, 1 пак. бакпулвер, 1/4 чаена лъжичка сол
В купа се разбиват на крем маслото и двата вида захар, добавя се и ванилията. В друга купа се смесват брашното, бакпулвера, сол, сушените плодове и смлените лешници. В отделна купа се разбиват белтъците на твърд сняг. Към маслената смес се добавя брашнената смес на три пъти като се редува с прясното мляко. Разбива се на бавна скорост. Добавя се към тази смес белтъците на сняг и се разбъркват внимателно.
Сместа се разпределя в тавата за мъфини предварително намаслена или в хартиени формички. Пекат се до готовност.
|
|
| |