Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Диети » Да надхитрим глада с грейзинг диета
Да надхитрим глада с грейзинг диета
Постоянно се хващате как искате да хапнете нещо вкусничко. Възможно е проблемът да не е в липсата на воля, а в коварния хормон на глада.

За щастие той може да бъде надхитрен лесно.

Достатъчно е да спазвате принципите на грейзинг диетата – хранене на всеки три часа.

Американските учени откриха хормон, предизвикващ глад, и го нарекоха „грелин". Под въздействието на храната той се смирява и ние изпитваме приятното чувство за ситост. Въпросът обаче е в това как и вълкът да бъде сит и агнето цяло. Или с други думи как да останем стройни, без да се лишаваме от удоволствията на трапезата.

Грелинът наистина е бил необходим в древността: царял страх от глад, а хормонът заставял хората да ядат, когато имало такава възможност, и така да имат шанс за оцеляване в по-сурови времена.

Днес необходимостта от запасяване с храна е отпаднала, а количеството на грелина е останало същото. Именно за това всеки път, когато се въздържаме от храна, за да се напъхаме в новите си панталони, ние изпитваме нетърпимо чувство за глад.

Но хормонът изпълнява и важна защитна функция и се противопоставя на опасна за организма загуба на тегло. Не случайно най-високо ниво той има при хора, страдащи от анорексия или подложили се на нискокалорична диета.

За щастие грелинът може много лесно да се надхитри. Достатъчно е да имаме специален подход към храната и просто постоянно да бъдем умерено сити.

Най-добрият начин да регулираме апетита си е да ядем по малко през три часа или 6 пъти на ден.

Сити и доволни.

Честото приемане на храна (грейзинг) помага да намалим процента на мазнини в организма, да се противопоставим на стреса и при това да не изпитваме чувство за глад. Освен това такъв режим възпитава културата на хранене. Тъй като през цялото време сте сити, вие много по-лесно ще се контролирате да не се нахвърляте на всичко, което е заплаха за талията ви.

При грейзинга вие няма да ядете банички и мазен салам, а ще ги замените с ябълки и постно пилешко филе. С тези здравословни продукти вие ще поддържате достатъчен запас от енергия за работата си и за тренировки.

За разлика от строгите диети, които ви карат да гладувате и така, да губите сила, грейзингът ще ви помогне да си изградите ново отношение към храната. Вие вече няма да я възприемате като враг, а ще виждате в нея само топливо, обезпечаващо безукорна работа на организма ви.

Правилата на грейзинга.

1. Научете се да преценявате размера на порциите.

Това е ключът към успеха. Повечето хора нямат и най-малка представа каква трябва да е порцията.
Например: 40 г сирене са равни на 4 кубчета с размера на зарче; 1/2 чаша ориз, макарони или зеленчуци е колкото половин тенис топка; 60-80 г постно месо - колкото колода карти.

2. Разпределете равномерно калориите през целия ден.

Ако се придържате към здравословна диета от 1800 калории, на закуска, обед и вечеря се старайте да получите примерно по 400, а стойността на всяка от трите допълнителни закуски да е по 200 ккал. Не е задължително да изчислявате точно, подбирайте храната така, както ви е удобно.
Но помнете, че благодарение на похапване от 300 ккал вие ще издържите без храна три часа.

3. Правете си запаси от продукти.

Нищо не нанася такава вреда на фигурата, както празният хладилник. Когато не намерите в него храна, вие ще изпаднете в униние и ще хукнете към най-близкия Макдоналдс или ще си поръчате по телефона пица. За да избегнете подобни съблазни, дръжте под ръка колкото се може повече и разнообразни „правилни" продукти.
Към тях спадат сушените плодове, ядките, киселото мляко, пресните плодове и зеленчуци, а също месото от пиле и риба, яйцата.

4. Никога не гладувайте повече от 3 часа.

Основната идея на грейзинга е винаги да оставате сити. Даже не помисляйте да пропуснете някое хранене, защото грелинът ще напомни за себе си.

 
Форум » » » Диети » Да надхитрим глада с грейзинг диета
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.236.217.172           Петък          29.03.2024, 12:08