Скорпионите обичат да хапнат вкусно, но не умеят да готвят, освен ако Луната и Венера не са в добра комбинация. Имайки високо съдържание на липиди в кръвта, Скорпионите трябва да избягват тлъста храна. Наситените мазнини от животински произход са причината за високия холестерол, високо кръвно налягане и сърдечни пристъпи. Премахвайки мазнините от месото, избягването на масло и сметана, може да се стигне до нужния баланс. Освен това, нискокалоричната храна помага да се съхрани теглото в норма, което е трудно в зряла възраст. За да се обезпечи на организма линолова киселина е необходимо да се използват наситени растителни мазнини. Храненето трябва да съдържа много протеини и да включва освен постно месо, морски продукти, дивеч, яйца, кисело млеко, орехи и бобови растения. Минералната сол на Скорпиона - калциев фосфат помага за възстановяване на епителната тъкан и помага да се запази естествената съпротива на организма към болести, предотвратявайки струпването на органични шлаки. Често пъти първия признак на дефицит на такава сол е хрема, респираторни инфекции. Недостигът й може да предизвика възникването на гнойни огнища, плеврити, бъбречни разстройства и болести на черния дроб.
За да постъпва нужното количество от този елемент, трябва да се употребяват свежи плодове и зеленчуци. Основни източници са - лук, аспержи, зеле, чесън, горчица, репички, вишни, синя слива.
Растенията, които Скорпиона може да използва за хранене и лечение - базилик, коприва, пелин. Трябва да допълва храната си с витамините С, Е и групата В и с препарати, съдържащи желязо.
При констипация /запек/ е желателно да се избягват разхлабителните таблетки. Те облекчават само симптомите. Пресни плодове и зеленчуци, съдържащи целулоза храни , червени чушки, петмез, са по-доброто решение.