Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Медицинска Астрология » Дева
Дева
Управляваща планета Меркурий. Противоположен знак Риби. Елемент земя. Качество променлив.

Влиянието на Девата обхваща коремната кухина и храносмилателната система. Нейните болести са перитонит, констипация /запек/, непроходимост на червата, преплитане на червата. Потребност от калиев сулфат в храната. Растение - цикория. Витамини от група В. Метал - желязо. Девата трябва да включва в храната си - протеини, овес, ръж, бадеми, цикория. Трябва да развива широк кръгозор и интереси. Да избягва придирчивост и дребнавост.

Девата проявява повишен интерес към здравето, диетите и хигиената. Интересът й към тези неща, може да стане натрапчива идея. Причината за това е вроден страх от болести. Девата е в състояние да си въобрази и най-малките симптоми и да си припише всички болести на хората, с които общува. Девата може да причини страдание, ако тя самата не е болна.

Въпреки това, Девата е най-здравия тип от целия зодиак. Ако тя се грижи елементарно за здравето си, може да преживее своите по-здрави познати. Трябва да се отчете и това, че тя може да стане инвалид в по-късна възраст, ако изпадне в отчаяние, и тогава лекарите трудно могат да й помогнат. Затова на Девата й е жизнено необходимо да се научи да мисли, че е здрава, че всичко в живота й е благоприятно и че не е жертва на болести. Тя трябва да култивира топлота в отношенията си с другите и да не търси от тях съчувствие заради лошото си здраве – въображаемо или реално.

Девите са склонни винаги, даже когато пътуват, да си носят лична аптека и удивителна колекция от разнообразни лекарства, обхващащи почти всички области на медицината. Девите винаги помагат, ако някой нещо го боли и наблизо няма аптека. Те дават не само лекарство, но и голяма доза истинско съчувствие. Съобразявайки се с тези черти на характера, много астролози са на мнение, че при избор на професия Девата трябва да избере на първо място медицината. Разбира се, ако разположението на планетите не е подходящо, тази работа не е подходяща, защото излишното й съчувствие може да навреди на здравето на болния. Девата трябва да избягва да мисли за болести.

От своята аптека Девата трябва да изключи или да държи за другите силните слабителни лекарства. Този знак притежава силна чувствителност към подобни лекарства и те може силно да навредят.

Голямата част от физическите неразположения на Девата се получават от бавното натрупване на нервно напрежение. Затова, като правило, здравето й се възстановява, когато се научи външно и вътрешно да се приведе в състояние на равнодушие.

На Девата са присъщи следните болести на храносмилателната система - непроходимост на червата, възпаления в коремната област, коремен тиф, възпаление на апендикса, херния.

От предходното описание можем да си направим грешното заключение, че Девата има слаб, сантиментален характер. Това е далеч от истината за нея. Силата на Девата не е в тялото, а в разума. Нейния свят е духовен и умствен. В реакция на обкръжаващите я събития тя проявява дълбока аналитичност, сдържаност и внимание. За нея е невъзможно да проявява страстни чувства към противоположния пол, тъй като такова изразяване за нея е неприятно и отвратително. В същото време тя изпитва състрадателна любов към цялото човечество и желание да го спаси и подобри условията му на живот и работа.

Всичко, което тя предприема, се характеризира със завършеност. Тя щателно и прецизно класифицира и най-малките детайли. Това качество плюс надеждност и изобретателност при изпълнения на задачите я прави надеждна и незаменима при работа в големи фирми и на ръководни постове. Девата е във висша степен проницателна при разработване на планове и процедури.

Девите, родени при неблагоприятно разположение на звездите, могат да се измъчват от неудовлетворение от другите и от своя живот. Това ги заставя да сменят мястото си на работа и на живеене. Техните надежди никога не умират. Този знак ражда и големи циници в съчетание с нервно напрежение.

Дори и при благоприятно разположение на планетите, Девите трябва да избягват тежка физическа работа. Умерената активност и упражнения са много благоприятни за тях.

 
Форум » » » Медицинска Астрология » Дева
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.141.244.201           Вторник          16.04.2024, 11:30