Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalХороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Психология » Психология и Сексуалност на Жената


Запазва ли жената с потвърдена менопауза желанието си за секс, имали еротични усещания?

Да, но само ако продължава да секретира достатъчно ко­личество хормони (което е рядко явление) или ако редовно приема хормони, осигуряващи й желанието и местните ре­акции, необходими за физическата любов. Много възрастни мъже заявяват, че продължават да водят полов живот до седемдесет и повече години. Обикновено мъжът е „естест­вено" способен на това, тъй като с напредването на въз­растта хормоните му спадат бавно и постепенно. При жена­та хормоналната недостатъчност настъпва рязко и ако не се вземат предпазни мерки, е съпроводена от липса на желание за полов контакт и от прекъсване на влагалищното овлажняване.

Сливането на телата е винаги „успокояващо", защото ни позволява да изпитаме неосъзнатото и първично чувство за осмоза с другия. Независимо от възрастта, на която се осъ­ществява половият акт, той винаги генерира у нас сила и по­рив за живот поради простия факт, че прогонва самотата.

Човешкият живот е нещо като дълга крива линия, чийто край се съединява с началото, но докато детето постепенно се изтръгва от симбиозата с майката, то възрастните мъж и жена се опитват да се върнат към фундаменталната симби­оза. Било чрез думи, било чрез действия, човек докрай оста­ва или би трябвало да остане телом и словом във връзка със себеподобните си. Впрочем точно това го отличава от всички останали живи същества.

В крайна сметка оказва се, че жената не трябва да оста­рява сама?

Не, защото по този начин тя няма да има общо настояще с връстничките си, нито, общо минало с когото и да било. Остава й само да съзерцава близкото бъдеще: смъртта.

Когато човек не споделя с никого нито миналото си, ни­то тялото си, той се връща към почти неформулируемите мисли, които в една или друга степен са част от несъзнава-ното. И постепенно губи разсъдъка си, тъй като вече нищо не го задължава да остава в контакт с реалността.

Какво да кажем за онези много възрастни и безкрайно самотни жени, които започват да наричат собствената си дъщеря „мамо"? Не е ли това белег за фантастична регре-сия? Старата жена отказва да бъде това, което е, за да се върне към това, което е била - момиченце, познало само майка си...

Папка: Психология и Сексуалност на Жената | Добавил: Пими (01.09.2009)
Разгледан: 3269

Контакт         3.236.209.138           Вторник          28.03.2023, 17:43