Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Секс » Тайните на сексуалната кулинария
Тайните на сексуалната кулинария
Могат ли определени продукти на хранене да действат възбуждащо, да усилват значително половото влечение? Могат ли да пробудят такова желание, ако до този момент подобно е отсъствало?

В определен смисъл - да! Още Бокачо в "Декамерон" подчертал значението на добре подбраното меню по време на любовните срещи. В произведението няма да срещнем сцена на романс без храна, с изключение на онези срещи, които са били внезапни и непланирани. В някои от разказите, на описанието на пищната маса и блюда се отделя внимание колкото на самия любовен романс. Не е трудно да се забележи, че старата добра традиция неразривно свързвала удоволствията на "добрата маса" и "доброто легло".

Съвременната медицина признава, че действително много продукти съдържат вещества, подобни на човешките хормони, стимулиращи сексуалността. Наричат ги афродизиаци, на името на гръцката богиня на любовта Афродита, която римляните наричали Венера.

Истина ли е, че шампион в този смисъл се явява химичният елемент ФОСФОР?

Без значение, че съществуват разнообразни продукти, които могат да увеличат сексуалната издръжливост, списъците оглавяват онези продукти, които съдържат фосфор. Фосфорът се явява един от най-разпространените минерални вещества, съдържащи се в човешкия организъм, той е първият минерал, който е признат от научната медицина за непосредствено влияещ на либидото (сексуалното желание).

Как действа фосфорът в организма?

Фосфорът функционира свързано с калция, при което в определено съотношение тези два елемента се явяват съставна част на общия метаболизъм. Освен това, фосфорът се свързва в химични съединения с калция и магнезия, съставяйки основата на скелета; фосфорът участва и в голямо количество метаболитни реакции включително и такива, които участват в образуването на нуклеопротеините, които отговарят за деленето на клетките и възпроизводството.
 
Форум » » » Секс » Тайните на сексуалната кулинария
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         18.224.0.25           Сряда          24.04.2024, 17:24