Просо - Зърнени храни -



    Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви



 Пими ®

Страница 1 из 11
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Просо - Зърнени храни
Просо - Зърнени храни
Днес просото е незаслужено позабравена зърнена храна. То е богато на силициева киселина, витамини В1 В2 и РР, съдържа пълноценни белтъци, мазнини и желязо. Действа благоприятно на белия дроб и зъбите, подпомага растежа на косата, ограничава косопада и чупливостта на ноктите. Просото засилва костите, а благодарение на високото си съдържание на магнезий и калций действа благоприятно и на сърцето. В сравнение с ориза, то притежава някои минерални вещества в повече — например магнезий или желязо.

Можем да кажем, че просото е истинска съкровищница на витамини, минерали, белтъчини и лецитин. То притежава всички основни аминокиселини.

Тъй като нашата „цивилизована” храна съдържа около 1/2 от минералните и редкоземните елементи, които са необходими за нашия организъм, просото би трябвало да се включва в менюто поне веднъж седмично.

Опитайте да консумирате и сурово просо: смелете измитите и подсушени зърна (2 части) в кафемелачка и веднага смесете с малко стафиди (1 част), мляко, мед и малко смлени орехи (1 част). Яжте непосредствено преди закуската или вечерята.

 
Каша от просо

1 част просо, 2 части вода.
Счукваме просото в хаванче, попарваме го с вряла вода в тенджерка и леко посоляваме. Оставяме да кисне под капак на топло.

Така приготвената просена каша разсипваме в чинии и поръсваме със зелени подправки, масло и по избор — сирене. По желание можем да поръсим със ситно нарязани плодове, счукани ядки и да подсладим с малко мед. Преди да поръсим, можем да я залеем най-напред с неподсладено кондензирано мляко.

 
Каша от просо със стафиди

Каша от 1/2 кг просо, 2 яйца, 150 г стафиди, 2-3 лъжици разтворен мед.
Към готовата изстинала каша прибавяме жълтъците, смесени с мед, предварително накиснатите в гореща вода стафиди и разбитите на сняг белтъци.

 
Каша от просо със сушени плодове

Към предварително приготвената каша от просо прибавяме сушени плодове, 1 ябълка, орехи, мед, 4-6 лъжици неподсладено мляко.

Просото приготвяме по горепосочения начин. Когато стане готово, го заливаме с мляко и прибавяме предварително накиснатите и наситнени сушени плодове (стафиди, смокини, сливи и други подобни). След това добавяме грубо настъргана ябълка. Разпределяме кашата в чиниите, поръсваме със смлените орехи и леко подслаждаме с разтопен на водна баня мед.
Към ястието сервираме мляко или само нектар от сушени плодове.

 
Просо с ябълки

Към предварително приготвената каша от просо се прибавят ябълки, стафиди, смлени бадеми, няколко нарязани фурми, канела, захар или мед, малко подсладена сметана.

 
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Просо - Зърнени храни
Страница 1 из 11
Поиск:
Monthly Horoscope | Horoscopes | Chinese Horoscopes | Music | Business, Careers (2) (3) (4) (5) | Colleges | Cosmetics | Business, Careers /// College, Universities / Business /// Business / College, Universities, Careers / Films, Movies / Cosmetics /// Business / Cosmetics / College /// Business / College / Top Movies / Tatuajes /// College / Cosmetics / GSM / Business /// Cosmetics / College, Universities / Hard Dance / Business /// Business / College, Universities / Tehno / House Mix / Massage Music /// College, Universities / Business / Tokio Hotel /// College, Universities / Business / Enigmatic Hits / Super Driving Hits /// College, Universities / Business / Buddha Bar / Links / Surprise | Surprise2

Контакт         54.166.74.94           Четвъртък          08.12.2016, 22:05