Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Плодове и плодови десерти
Плодове и плодови десерти
Плодовете и плодовите десерти трябва да се ядат:
1) Преди ядене 1 час или най-малко половин час, за да се асимилират пълноценно от организма и да въздействат максимално ползотворно.
2) Като закуска сутрин — да се приемат само плодове
3) Като втора закуска — в 10 ч. и в 16 ч.
4) За вечеря — само плодове.
Плодовете трябва да се консумират най-малко един час след приемането на зеленчукова салата или белтъчна храна.
Обикновено се счита, че плодовете трябва да се използват като десерт след ядене. Съгласно най-новите изследвания и принципите на разделното хранене плодовете са най-полезни, когато се приемат самостоятелно, без да се смесват с други храни.
Плодовете са съвършена храна за човека, определена му от природата. Те не могат да бъдат „подобрени” нито по вкус, нито по полезност с каквото и да било изкуствено средство. Затова нека всички привикват да ядат различните видове овощия и грозде в прясно състояние — така, както природата ни ги предлага. Плодовете са особено приятни, ако се консумират в комбинация с ядки от черупчести плодове. През лятото сочните гроздове не трябва да се разрушават чрез варене, стерилизиране и пр., а е най-добре да се ядат пресни, направо от градината, по възможност в по-големи количества. Тогава те, ако са добре узрели, са най-лесносмилаеми и най-полезни за тялото. Предлагаме ви някои изпитани плодови десерти.
 
1. Плодов десерт

Вземат се 100-180 г ягоди, череши, боровинки, малини, френско грозде, ябълки, круши, сливи, праскови, кайсии, дюли, мандарини или други плодове, отговарящи на годишното време. Разполовяват се или се наситняват и се смесват с 50 г смлени бадеми, орехи или други ядки. Ако е безвкусно, ястието се залива с 30 г мед.

2. Ябълкови или крушови резенки

100-150 г ябълки или круши, нарязани на резенчета, се поръсват със 75 г лимонено ядково сирене или масло (вж.„ядково масло и сирене”).

З. Сливов десерт

125 г сливи с извадени костилки, с или без ципа се бъркат до получаване на каша. Прибавят се 45 г пинии или лешници.

4. Прасковен десерт

100 г праскови и 50 г кайсии без костилки, настъргани ябълки или круши, наситнени сливи и 50 г смлени пинии, фъстъци или други ядки се смесват и се поднасят.

5. Пълнени праскови

5 праскови се обелват и се разполовяват. Костилките се изваждат и кухината се пълни с 50 г пинии или смлени бадеми, 70 г орехово масло и се поднасят.

6. Смесен плодов десерт

100 г ябълки или банани, 100 г грозде или други гроздови плодове, отговарящи на годишното време, се смилат и ястието се поднася.

7. Зимна плодова каша

Вземат се 100 г сушени плодове, измиват се и се нарязват на ситно. Заливат се със 150 г вода, докато омекнат, и към тях се прибавят 50 г пинии или други смлени ядки или настърган кокосов орех и се поднася.

8. Зимен десерт - 1

100 г ябълки, банани или мандарини на парченца се смесват с 50 г стафиди, смокини или фурми, нарязани на ситно. Към тях се прибавят 50 г смлени или счукани орехови или други ядки, след което ястието се поднася.

9. Зимен десерт - 2

Приготвят се 50 г нарязани смокини, 50 г наситнени фурми, 50 г стафиди и 50 г настърган кокосов орех или други счукани ядки. След като се измият и накиснат, те се смесват и ястието се поднася. Вкусът му става особено приятен, ако се използва заливка от 50 г кокосово мляко.

10. Зимен десерт - 3

В по-голям съд се поставят 100 г стафиди, смокини, фурми или други сушени плодове и 50 г орехи или пинии, паранаст, лешник, кестени или смесени ядки и се сече всичко заедно. Ястието се поднася отделно или комбинирано с пресни плодове и силно ядково брашно.

11. Плодово пюре

Нарязват се плодове по избор, след което се смачкват до получаването на пюре. Прибавя се ситно нарязано индрише. Поръсва се със счукани орехи, фъстъци или бадеми и по желание канела. Пюрето е много ценна храна за децата.

12. Бананово пюре с кисело мляко

Нарязваме няколко банана на ситни парчета и ги смачкваме. Банановата каша смесваме с кисело мляко и поръсваме със счукани орехи.

13. Компот от сурови плодове

В купичка изстискваме 2-3 парчета лимон и един портокал, по желание разреждаме с вода. Нарязваме на ситно два банана или други сладки плодове като ягоди, круши, зрели праскови или кайсии. Полученият компот е много подходящ за диабетици и при диета за отслабване, тъй като киселините неутрализират фруктовата захар.

14. Плодови сокове

Натурален плодов сок можем да получим чрез изстискване със сокоизстисквачка. Те не трябва да се подслаждат нито с мед, нито със захар. Плодовите сокове се консумират пресни, тъй като при престояване губят част от полезните вещества.
Плодовите сокове трябва да се консумират така, както е посочено по-горе за плодовете — самостоятелно.
Особено полезно за организма е провеждането на сокова диета — дни, в които приемате само сокове. Количеството трябва да бъде 1,5 до 2 литра. Чрез соколечението организма се пречиства, освобождава се от излишните килограми, подобрява се самочувствието. Соколечението може да се проведе от 1 до 7 дни — с изключение на диабетиците.

15. Натурално газирано питие — лимонада

В чаша с вода се изстисква половин лимон. Разбърква се с малка лъжичка, на края на която има сода за пиене и започва да шупти. Тази газирана лимонада прекрасно утолява жаждата и стопява мазнините и тлъстините.

16. Натурално плодово газирано питие

Когато ядете ябълки, круши, праскови не изхвърляйте обелените кори и остатъците — събирайте ги в един буркан и заливайте с вода. Оставете при стайна температура да ферментира, след което поставете буркана в хладилника. Настържете малко кора от лимон или портокал. Така ще имате прекрасно газирано питие.

17. Шипково газирано питие

Напълнете един голям буркан до 1/4 част с шипки и напълнете догоре с вода. Оставете при стайна температура да ферментира, след което поставете в хладилника. При употреба :прецедете.

18. Плодов ликьор

В чаша прясно изстискан плодов сок прибавете една супена лъжица ракия и подсладете с половин чаена лъжичка мед. Получава се плодов ликьор.
Друг начин за приготвяне: В една купичка нарежете на ситно плод като праскова, кайсия, вишна, ягода и др. Размачкайте плодовете и залейте с една кафяна чашка ракия или водка. Оставете да престои няколко дни. След това прецедете през цедка плодово-алкохолната каша и разредете с вода. Подсладете с 1/2 чаена лъжичка мед. Получава се по-гъст ликьор.
 
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Плодове и плодови десерти
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         18.227.161.132           Четвъртък          18.04.2024, 22:06