Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Пролетни салати
Пролетни салати
9. Салата от киселец
Приготвят се 80 г листа от киселец, нарязани на ситно, 50 г (счукани фъстъци или пинии, настърган кокосов орех или други смлени ядки и 15 г мед или масло (може да се използват и двете заедно).
Всичко се смесва добре и се поднася. Ако киселецът се отглежда в градина, трябва да се внимава да не даде семе и тогава ще има нежни листа за през цялото лято.

10. Салата от лапад
50 г ситно нарязани листа от лапад, 50 г фъстъци, смлени пинии или настъргани орехи се смесват и се поднасят.

11. Салата от овчарска торбичка
Тази салата се приготвя като салатата от лапад. Овчарската торбичка се бере дотогава, докато избие в семе.

12. Лапад с орехи
За ястието са необходими 50 г ситно нарязани листа от лапад, 50 г смлени фъстъци и 100 г рабарберов сок. Всичко се смесва и се бърка до получаването на каша. Украсява се с няколко листа от лапад и се поднася. Лъжицата, с която се бърка и яде, трябва да е дървена или от безвреден материал. Ако ястието се нуждае от подправяне, се прибавят 15 г мед или масло.

13. Смесена салата от глухарче
Приготвят се 50 г ситно нарязана маруля, 50 г листа от глухарче, 50 г киселец — листа и дръжки, 30 г настъргани репички и 50 г счукани или смлени ядки по избор. Поставя се всичко заедно и се подправя с малко мед и масло. Украсява се и се поднася.

14. Салата от цветовете на глухарче
Една стиска от цветовете на глухарчето се поставят върху дъска и се нарязват на ситно. Прибавят се 50 г настърган кокосов орех, фъстъци и счукани или смлени бадеми. Всичко се смесва добре и се поднася, украсено с няколко цветчета. Това е една много вкусна салата. Глухарчето цъфти за втори път през септември и октомври.

15. Смесена салата
Необходими са 100 г листа от салата, 30 г млад чесън или пера от лук, 115 г къдрава градинска латинка, 50 г пинии или други ядки. Зеленината се нарязва на ситно, смесва се добре, ядките се настъргват върху салатата и се полива със 100 г сок от рабарбер. Поднася се така или като се смесва на каша.

16. Салата от репички
100 г нарязани или настъргани репички се смесват с 40 г фъстъци, бадеми или други ядки, счукани или смлени. Салатата се украсява с няколко тънки резенчета и се поднася.

17. Салата от маруля
100 г ситно нарязани листа от маруля, 30 г надребнен лук и 50 г орехи, счукани или смлени, се смесват добре и се заливат с 30-60 г кокосово мляко или масло.

18. Пудинг от репички или ряпа
За пудинга са необходими 100 г репички или настъргана ряпа, 25 г подправки, 1/2 чаена лъжичка смлени кимионови семена, 50 г смлени бадеми, фъстъци, пинии или други ядки. Продуктите се смесват и се бъркат до получаване на каша.

19. Бял равнец в крем от ядки
Приготвят се 30 г млади листа от бял равнец, нарязани възможно най-ситно, 30 г смлени фъстъци, 60 г рабарберов сок. Всичко се разбива на каша и се смесва с 15 г мед и 15 г масло. Подправя се с маслото и се поднася.

20. Маруля и листа от целина
100 г ситно нарязана маруля и 75 г надребнени листа от мерудия (магданоз) се смесват и се поднасят със 100 г меден сос (вж.„салатни сосове”).

21. Салата от алабаш
100 г ранен алабаш, настърган или нарязан и 30 г ситно нарязани лукови пера или 60 г листа от салата се смесват със 75 г настърган кокосов орех, смлени орехи или бадеми. Ако салатата е приготвена с орехи, се прибавят и 30 г мед или масло за подобряване на вкуса.

22. Салата от ряпа и млад фасул
50 г настъргани ряпа, алабаш или моркови се смесват с 50 г нарязан млад фасул и 50 г млени фъстъци или бадеми и салатата се поднася.

23. Млад грах в орехов крем
Приготвят се 100 г зърна от млад грах, 30 г ситно нарязани подправки-зеленчуци, 60 г смлени фъстъци или други ядки и 120 г рабарберов сок. Смесват се, бъркат се до получаването на каша и се поднасят.

24. Подобрена сладка салата
50 г листа от салата, 50 г млад фасул и 25 г лукови пера се нарязват и се смесват добре. Заливат се с 25 г мед и салатата се поднася.

25. Спанакова салата
За салатата са необходими 50 г спанак, 25 г лукови пера, праз, чесън, магданоз или целина и 50 г фъстъци или бадеми. Зеленината се нарязва на ситно, а ядките се смилат. Всичко се смесва добре и се поднася. Може да се подправи с 120 г рабарберов сок.

 
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Пролетни салати
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.141.244.201           Събота          20.04.2024, 05:20