3 готови рула /от типа ''Роял кейк''/,
500 г сметана - течна или заквасена,
2 пак. желатин=20 г,
500 г ягоди /малини, банани/,
1 ч.ч. пудра захар Сметаната и захарта се разбиват на крем. Добавят се пасираните ягоди и желатинът, който се разтопява с малко вода на водна баня. Всичко се разбърква добре.Рулата се нарязват на филийки с дебелина 1 см. Тортена форма се намокря с вода и с филийките се облепват дъното и стените. Изсипва се ягодовата сметана, заглажда се и отгоре се нарежда един ред филийки, като леко се притискат, за да потънат до ръбчето в крема. Слага се в хладилника да се желира за една нощ и се обръща върху тортена чиния, като стените предварително се отпорват с нож. Отгоре може да се украси с ягодова сметана /от пликче/ и с цели ягодки.