Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей »
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Благодарността: безмълвна, неизречена молитва


Рама Дж. Върнън

Рама Дж. Върнън е основателка на Калифорнийската асоциация на учителите по йога, която издава „Йога Джърнъл". Международната дейност на Рама като президент на Центъра за международен диалог (основан през 1984 г., за да създаде рамка, в която гражданите на САЩ и СССР да преодолеят различията си чрез диалог) и големият й опит в йога я превръщат в съосновател на Института за решаване на конфликти и изследване намира. Институтът използва психологическите модели на Изтока и Запада, духовните принципи и сутрите от Патанджали Йога като основа за обучението във вътрешно/външно ненасилие за създаване на международни групи от специалисти по решаването на конфликти.
Един велик мислител някога е казал: „Ангелите кръжат над земята, търсейки лъчите на благодарността и признателността, които себеотрицателните сърца излъчват". Речникът „Webster” дефинира думата благодарност като чувство на признателност за стореното добро. „Благодарен" означава да бъдеш „дарен с благо". Благодарността означава да благодариш не един ден в годината, а всеки ден, всяка минута и с всеки дъх. Изразяването й в живота ни и спрямо другите разцъфва в съзнанието, че сме цялостни и завършени сами по себе си.
За мен благодарността винаги е била като безмълвна и неизречена молитва. Когато я изпращаме от дъното на душата си, тя е като крилат посланик, който преобразява личните амбиции и молби за нуждите и желанията ни в трансцедентен поглед към жизнените цикли и модели.
Когато благодарността и признателността се превърнат в начин на живот, цялото изобилие - физическо, духовно и материално - съществува едновременно; нашата лична сила се съединява със силите на вселената, за да излекува света, докато ние лекуваме себе си. Благодарността ни издига до висините на по-висшите вибрационни честоти, които трансформират напрежението и болестта в клетките.
Когато изразяваме благодарност с всеки дъх, ние се превръщаме в симфония от състрадание, любов и разбиране, а границите на отделеността вътре в нас се разтварят в съзнание за Единението с всичко.
Дори и в най-мрачните житейски моменти можем да се отворим с благоговение и благодарност, знаейки, че кризата дава живот на нови възможности. С радостта на приемането и признателността житейските събития протичат като стабилен, нежен поток на съзнанието и превръщат препятствията в трамплини.
Благодарността е нашият дар за висшата сила. Тя е вяра, че съществува нещо по-висше от нас, което ни направлява, поддържа и закриля. Практикуването на благодарността е дар, създаващ резониращо поле, което обединява и укрепва виждането ни за лична и глобална трансформация.
Как практикуваме благодарност? Можете да практикувате благодарност всеки ден с всяка дума, всяка мисъл и всеки жест. Независимо от всичките си нужди и желания, задайте си въпроса за какво можете да бъдете благодарни сега. Потърсете неща, които предизвикват благодарност в живота ви, дори първоначално да ви се струват незначителни. Скоро автоматично ще се изпълните с жизненост и радост. Изразявайте благодарността си не веднъж годишно, а всеки ден. Направете списък на нещата, за които сте благодарни, и наблюдавайте как той расте. Съсредоточете се върху изобилието, което в момента съществува в живота ви, вместо върху липсата.
Представете си живота си преизпълнен и цялостен и задръжте тази картина. Утвърдете я. Осъзнайте я. Бъдете тази картина. Няма към какво да се стремите извън себе си. Вие сте вселената, доволна от собственото си съвършенство. Както казва Шекспир: Приеми нагласата и ще бъде твое, макар все още да го нямаш".
Можете да практикувате благодарност по всяко време и навсякъде. За да го направите, просто си дайте сметка за своето дишане. Вдишайте и си представете как универсалното съзнание навлиза във вас от всички посоки едновременно Към центъра на Същността ви. Задръжте леко дъх и си позволете да се насладите на усещането за пълнота и цялостност. Издишайте и разпрострете вътрешната си пълнота, радост и изобилие към всички в живота ви и в света.
Ето още няколко съвета, които през годините са ми помагали да култивирам дух на благодарност:
Виждайте всички хора в светлината на универсалната любов, докато работите или вървите край тях.
Нека думите ви лекуват вместо да нараняват. Прощавайте първи и правете първата стъпка.
Отнасяйте се към всеки човек в живота си с любов и благодарност (особено към онези, с които сте имали или имате трудности).
Бъдете спонтанен канал за безусловната любов, където и да сте, с когото и да сте.
Въплъщавайте покоя, който искате да виждате в света.

За мен благодарността е нагласа на ума и на сърцето, която започва отвътре и преминава през цялата ми душа. Тя не оставя никоя част от същността ми недокосната, обхваща всичко, което съм, и настоява за най-висшето и най-доброто, към което мога да се стремя и което мога да си представя. За мен благодарността е състояние, а не нещо, което се прави. Тя е непресекваща любов към Твореца и към всички живи създания.


Разгледан: 697 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Sis
Контакт         3.17.203.68           Петък          26.04.2024, 11:18