Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Благодарността и нейните целебни свойства

Благодарността е нещо повече от облагородяваща нагласа. Тя е един от най-енергизиращите, целебни и динамични инструменти на съзнанието и е решаваща за реализирането на желаните житейски преживявания. Когато сте съсредоточени върху благодарността, вие сте изпълнени със съзнанието за хубавата и желана тъкан на своя живот - почитате и благославяте онова, което знаете, че имате.

Това знание е изпълнение на космическия закон: което обожаваш, него умножаваш.
Благодарността е като магнит. Тя привлича към вас онова, което й е равностойно. Ако, например, се случи да сте на легло, защото изпитвате болка, практикувайте благодарност в областта на здравето. Бъдете благодарни за здравето, което имате. Съсредоточете се върху чувството за покой и благополучието в други части на вашето тяло. Когато сте болни от нещо, е особено важно да позволите на ума си да помисли за здравето с благодарност и приемане на хубавото. Забележете, че по-голямата част от тялото ви прави онова, което искате. Похвалете го и го благословете. Вашето тяло може да се обновява и презарежда. Благодарността напоява дървото на живота. Тя стимулира здравето и растежа.
Когато се чувствате объркани от хаотично състояние или ситуация, благодарете за покоя в сърцето на безкрая. Изпълнете ума и емоциите си със спокойна благодарност за Божествения закон и ред в цялата вселена и ги направете възможни за себе си. Щом се изпълните с благодарност за здравето и покоя, решенията и изцелението идват. Ако не знаете как ще се справите с финансовите си задължения следващия месец и това ви изпълва с напрежение и усещане за оскъдица, осъзнайте, че божествената противоотрова е да бъдете благодарни за изобилието. Когато имате проблем, кажете си:
Благодарен съм за съвършеното здраве и изобилните блага, струящи към мен по жизнените канали, които съм отворил за божествения поток. Благодарен съм за радостта, която възниква в съзнанието ми. Благодарен съм за съвършеното си здраве в момента. Благодарен съм за възможността да науча повече и да развия съзнанието си.
Човек изявява в живота си нещата, към които насочва вниманието си. Учителят Исус е знаел това толкова добре, че е бил способен да благодари за невидимото, уверен, че то ще се материализира посредством Закона за причината и следствието. Така наречените проблеми са много близо до нас. Те ни впримчват на всяко равнище - физическо, умствено и емоционално. Те са толкова „видими", че ни е трудно да бъдем обективни. Необходимо е да отклоним вниманието си от тях и да го насочим към желания резултат, който вече е постигнат в Безкрайния Разум.
Трябва да надникнем отвъд проблемите и да видим отговора на молитвите си. Трябва да превърнем невидимото във видимо, като размишляваме за желаното, вместо за привидната реалност. Така превръщаме проблемите във възможности. Това е начинът да разсеем напрежението и блокажите и да преодолеем причините за проблемите. Щом го направим, навлизаме в царството на решенията. Мнозина благодарят и са признателни за онова, което имат, но колцина благодарят за онова, което ще получат в бъдеще? Опитайте се да си създадете практиката да казвате:
Аз съм благодарен за благословиите, които ще получа. Благодарен съм за все по-хармоничната обстановка в дома ми. Благодарен съм за прекрасните преживявания, които подпомагат израстването ми. Благодарен съм за новото, което ще получа. Благодарен съм, че имам благодарствена нагласа към живота. Благодарствената ми нагласа отваря портите за по-пълноценен живот.
По този начин ще работите не върху неща и състояния, а върху собственото си съзнание. Ще го програмирате да очаква най-доброто. Не можете да имате благодарствена нагласа и да изпитвате горчивина. Трябва да се освободите от идеята, че хората или ситуациите са срещу вас. Трябва да се освободите и от убеждението, че сте объркали живота си и не можете да направите нищо по въпроса.
Когато благодарността избликва във вас като фонтан, тя носи след себе си по-добро здраве, повече радост, повече блага, по-голям просперитет и по-голяма възможност за пълноценен живот, отколкото когато и да било преди. Ако се чувствате смазани от ситуация или проблем и ви е трудно да се изпълните с благодарност, направете следното:
Седнете и мислено се върнете към спомена за неща, за които можете да бъдете истински благодарни. Помислете как Бог ви е насочвал и направлявал при предишни проблеми. Щом изпитате искрено чувство на благодарност за тези минали благословии, осъзнайте, че същият Бог е с вас и сега - насочващ, направляващ, обновяващ и възстановяващ. След това проектирайте мислите си отвъд настоящата ситуация и бъдете благодарни за онова, което предстои да получите.
Псалмите са песни на възхвала и благодарност, които са се пеели в тежки моменти. В мрачни ситуации вярата на псалмописеца не е потрепвала. Той е възхвалявал, благославял и е бил благодарен, защото е знаел, че Бог винаги е тук, за да управлява вселената и да прави добро. Може би псалмописецът невинаги е разбирал защо възникват такива ситуации - човешката гледна точка е много ограничена в момент на нещастие - но вярата му не е потрепвала.
Благодарността е важна, защото не е студено мисловно приемане на нещо. Тя е топла като слънчевата светлина, която кара цветята да растат. Тя размразява почвата и прави възможно реализирането на желаното добро. Ликувайте за свободата да избирате. Вие сте закон сами по себе си. Още сега си кажете:
Благодарността е целебна сила, която навлиза във всяка част от същността ми и я преобразява, укрепва, обновява и я прави цялостна. Благодарността постоянно протича през мен сега. Изпълнен съм с дълбоко вътрешно чувство на благодарност, което обогатява всяко мое преживяване.


Д-р Франк Ришельо е пастор в Църквата за религиозна наука в Редондо Бийч, Калифорния, и бивш президент на „Рилиджъс Сайънс Интернешънъл". Той получава голяма част от религиозното си обучение от Ърнест Холмс, основателя на движението „Религиозна наука". Динамичните сказки на д-р Ришельо се излъчват всекидневно от радиопрограмата „Ливинг Айдиъс", която е в ефир от 25 години, Той е автор на „Тайната на просперитета", „Прераждането: наследството на душата" и „Изкуството да бъдеш себе си".

Д-р Франк Ришельо
Папка: Благодарност | Разгледан: 757 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         3.233.221.42           Петък          29.03.2024, 16:19