Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Благодарността: могъща сила

Обичайното значение на благодарността е признателност за стореното добро. Макар това да е важно, аз смятам, че енергията на благодарността е една от най-могъщите гравитационни сили във вселената. Изпълненото с благодарност сърце дори, когато външните обстоятелства ни показват, че сме затънали в оскъдица, конфликти и нещастия, ни издига на по-висока честота на съзнанието – и скоро виждаме как светлината на реалността разкъсва облаците на илюзията.

Ако трябва да перифразирам написаното в моята книга „Силата”, нашите желания се удовлетворяват първо в съзнанието и след това се проявяват във външния свят като идеално преживяване и форма – затова тайната е да бъдем благодарни, докато доброто все още е невидимо.
Благодарността освобождава динамичен поток духовна енергия, който върви пред нас и оказва могъщо въздействие върху нашия свят. Тя не само елиминира от подсъзнанието негативните модели, създадени от неблагодарността, но и създава свързващо звено - мост – с всички възможни източници на доброто. Разбира се, има само един Първоизточник, но Божественият Разум работи по тайнствени начини, за да сътвори чудеса чрез безброй канали. И чрез чувството за благодарност ние се хармонизираме с универсалните блага, любящите връзки и с целебната сила на Духа, който струи отвътре.
Съпругата ми Джен и аз сме доказвали силата на благодарността много пъти в живота си. През 70-те години имах труден период в работата и дни наред се молех и медитирах за решение. Тогава една сутрин станах от леглото и чух ясен глас да отеква в спалнята ни с думите:
„Спокойна вяра”. За мен това означаваше, че проблемът е решен и моята роля в схемата на нещата е да успокоя ума си (тоест, да престана да се тревожа) и да се доверя на божествения процес. Обзе ме интензивно чувство на благодарност и през следващите няколко дни постоянно повтарях в ума и в сърцето си: „Благодаря Ти, Господи!” и тогава внезапно от хаоса възникна съвършен ред и хармония.
На 30 декември 1993 г., когато Джен получи инфаркт и почина върху носилката на „Бърза помощ” в дома ни, аз усетих чувство на дистанцираност и почти никаква емоционална реакция. Дори когато лекарят ми каза:
„Съжалявам, изгубихме я.”, не исках да го приема. На някакво ниво на съзнанието знаех, че тя ще се върне и бързо ще се възстанови. След като прекара повече от 4 минути от „другата страна”, тя наистина се върна и по-късно в болницата, докато чаках доклада на лекарите, оставих чувството на благодарност да нарасне като никога преди. Молитвата ми в чакалнята беше изпълнена с огромна признателност към Жизнената сила в Джен, която лекуваше и усъвършенстваше тялото й. На следващата сутрин Джен също изрази благодарност за живота, за невероятното си преживяване и за това, че се чувства прекрасно – а докторът клатеше глава в благодарно благоволение пред бързото й възстановяване. Благодарността, която съчетава енергиите на любовта и радостта, изпълни болницата докрай и не бих се учудил, ако чудотворното изцеление се беше осъществило по това време.

Когато живеем с благодарни сърца, страхът не може да ни завладее отвътре, чувството за вина се разтваря и остават само покоят, любовта, прошката и разбирането. За мен това е смисълът на живота.


Джон Рандолф Прайс е автор на множество бестселъри, включително „Свръхсъществата", „Книга на изобилието", „Ангелите в нас" и „Практическа духовност". Той е председател на борда на фондация „Куотъс" и заедно със съпругата си Джен провеждат семинари. Като признание за работата им по създаването на Глобална духовна връзка и Световен ден на изцелението през 1986 г. семейство Прайс получиха наградата „Изразител на Божията светлина" от Асоциацията на унитарианските църкви. През 1992 г. Джон получи и Хуманитарната награда от аризонския клон на Международния алианс на движението „Ново мислене".

Джон Рандолф Прайс

Папка: Благодарност | Разгледан: 1840 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         3.139.78.149           Сряда          08.05.2024, 13:42