Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Благодарността: начин на живот

Не винаги е лесно да изпитваме благодарност. Когато обстоятелствата са неприятни или се съсредоточаваме повече върху липсващото, отколкото върху наличното, може да ни изглежда нелепо да се опитваме да намерим нещо, за което да бъдем признателни. Но благодарността включва много повече от това просто да сме признателни.

Признателността е насочена към конкретен обект или събитие, като при думите: „Признателен съм за новия пуловер, който току-що получих". Благодарността, от друга страна, е начин на живот. Хората, които живеят в състояние на благодарност, са развили способността да въплъщават, миг след миг, чувство на възхита и удовлетворение от живота си такъв, какъвто е. И като го правят, колкото и парадоксално да изглежда, те като че ли привличат още и още благословии в живота си под формата на пари, удовлетворяваща работа, дълбоко удовлетворяващи лични отношения и други желани неща.
Редовното изразяване на признателност може да доведе до изпълнен с благодарност начин на живот. Аз съм си създала практиката винаги, случи ли се нещо хубаво, все едно дали очаквано, или не! - да казвам на себе си и на глас:
„Благодаря ти, Господи!" Ако го правите редовно, ще забележите как се променяте. Нещата, които са ви притеснявали, вече не ви притесняват толкова много.
Виждате някого с по-малко късмет от вас и докато благодарите на Първоизточника за онова, което имате, протягате ръка да помогнете на другия и да му дадете каквото можете от себе си и от притежанието си.
Практикуването на благодарност е признание за наличието на безкрайно богатство навсякъде около нас, в цялата вселена и отвъд нея. И ние трябва, както ни приканва Ерик Батъруърд в своята книга „Духовната икономика", „да проумеем, че плуваме в изобилието така, както рибата - във вода". Никога не може да ни липсва изобилие, дори и да изгубим цялото си имущество при финансова криза - тъй като изобилието е нематериалната същност на видимите неща. Затова винаги можем да се изпълним с благодарност за невидимото изобилие край нас със съзнанието, че по този начин ще предизвикаме проявата му за себе си.
Благодарността води до два изключително приятни резултата в живота ни.
Първо, тя създава дълбоко чувство на радост. Казват, че ако преследваме щастието като цел, то ще ни се изплъзва.
Същото важи за радостта: ако я търсим като самоцел, няма да я намерим. Но ако практикуваме благодарност - ако изпитваме удовлетворение, ако сме благодарни за това, което имаме (дори и да е оскъдно) и култивираме вътрешен покой в моменти на медитация, ще открием, че радостта се появява спонтанно.
Вторият резултат от благодарността е личното преживяване на изобилието и просперитета. Общоприет принцип е, че онова, върху което се фокусираме, нараства. Ако прекарваме по-голямата част от времето си в мисли за липсващото или как ни се иска животът да е различен, или какво сме загубили, тъкмо това ще се умножи - и ще търпим още загуби, още оскъдица и още неудовлетворение от настоящия си живот. Ако, от друга страна, се съсредоточим върху това, което имаме - храната на масата ни, приятелите и/или близките, които ни обичат, слънчевата светлина навън - това също ще се умножи. Енергията на благодарността в живота ни като по магия привлича още и още от желаните неща.
Затова започнете да практикувате благодарност още днес.
След като се събудите, веднага си задайте въпроса: „За какво мога да бъда благодарен днес?" Прекарайте известно време в тишината на вътрешната си същност, оценявайки чудото, което сте. И не забравяйте да забелязвате хубавите неща, които ви се случват.


Марша Пъркинс-Рийд е известна в цялата страна като мотивационен лектор и водещ на семинари. Тя предлага на аудиторията си комбинация от 25-годишен разнообразен бизнес опит, степени по психология и право, десет години в движението „Ново мислене" и успеха и удовлетворението, на които клиентите й се радват. Марша е автор на книгата „Когато от 9 до 5 не е достатъчно: как да постигнем удовлетворение от работата си".

Марша Пъркинс-Рийд

Папка: Благодарност | Разгледан: 1453 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         3.144.243.184           Петък          26.04.2024, 00:59