Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Дарът на благодарността

За да се научим да обичаме, е необходимо да си спомним кои сме всъщност. Основната истина е, че всичко живо на планетата е проявление на Духа във физическа форма.
Всичко живо е Дух, а Духът е свещен, затова всичко живо е свещено.
Благодарността изисква да отделим време съзнателно да оценим живота в неговата цялостност. Често сме толкова заети да действаме, че ни остава малко време да живеем. Понякога сме благодарни само за очевидните благословии и негодуваме срещу болката си.
Живеем в култура, която ни програмира да очакваме мигновено удовлетворение на желанията ни и да не ценим процесите, изискващи много време и голямо внимание. За нас е лесно да прочетем няколко книги, да посетим няколко семинари и да очакваме мигновено просветление. Това е манталитетът на „микровълновата духовност”. Научавайки се да обичаме, ние трябва да прегърнем всички житейски преживявания – както ужасни, така и върховни. Често най-голямото духовно познание идва маскирано като обърканост и болка. Наистина е предизвикателство да бъдеш благодарен както за радостта, така и за болката.
Чувството на благодарност за уроците и за преживяванията всъщност е вид отклик на живота, породен от пълнотата в сърцето. Благодарността или възприемането на благодарствена нагласа, както казваме в програмите от 12 стъпки, поддържа взаимосвързаността ни, Тя ни напомня, че всички сме част от голямата спирала на творението и че извършваме духовно пътешествие обратно към Първоизточника. Всичко в това пътешествие е част от приближаването ни до Духа и ни кара да осъзнаем собствената си божественост.
Ние носим духовната отговорност да бъдем съзнателно благодарни, защото честотата на тази енергия извира от нас и подпомага собственото ни изцеление и в крайна сметка изцелението на нашата планета, Майката-Земя.
Отделете време да останете сами сред природата. Мълчаливо наблюдавайте мравките, птиците, листата на храстите и дърветата. Никоя форма на живот не се смущава да се наслаждава на съществуването си. Мравките имат предостатъчно песъчинки, за да построят мравуняците си;
птичките разполагат с изобилие от клонки за гнездата си;
листата имат повече от достатъчно слънчева светлина, за да произвеждат храна за растенията.
Докато сте навън сред природата си спомнете, че и вие сте част от тази прекрасна, сложна тъкан на живота. Истински благослов е да бъдеш жив на това прекрасно място. Поемете дълбоко въздух, отворете сърцето си и си спомнете, че благодарността е признателност за Божия дар за света.

Съзнателно благодарете за всеки човек, място и нещо, които ви помагат да се научите да обичате.

Робърт Оудъм, авторът на „12 стъпки към възстановяването”, е терапевт-метафизик, лектор и учител с над 20-годишен опит в областта на възстановяването. Той изучава историята на Ню Мексико и, напълно уместно, живее както в Санта Фе, така и в Ла Крус, Ню Мексико.

Робърт Оудъм

Папка: Благодарност | Разгледан: 745 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         44.222.186.148           Петък          29.03.2024, 14:41