Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Благодарността: един от най-важните житейски уроци

Благодарността е един от най-важните житейски уроци, но може да бъде и един от най-простите, ако я усвоим отрано. Когато като дете казвах „Благодаря", аз изричах онова, което родителите ми ме бяха научили да казвам. Не изпитвах истинско чувство на благодарност. Беше нещо, което просто правех, родителите ми го наричаха „добри обноски".

След като пораснах, тази практика се превърна в добър навик: „Винаги бъди любезна, винаги уважавай по-възрастните, винаги казвай „моля" и „благодаря".
Като възрастна започнах да ценя заобикалящите ме неща - колко са красиви планините през есента, снежните върхове през зимата, ярките багри на пролетните цветя и колко свежо и чисто мирише въздухът след дъжд. Прогледнах за красотата в света наоколо. Благодарност ли изпитвах?
Времето минаваше и аз се наслаждавах на живота и на онова, което той предлагаше. Намерих си най-прекрасния партньор. Станахме приятели и след това се обикнахме. Имахме някои трудни моменти, но в резултат укрепнахме като двойка. След около година се оженихме.
Всичко беше чудесно! Сега беше време да се установим и да започнем съвместния си живот. Но вместо това известно време пощуряхме и правехме каквото си искаме, когато си искаме. Ако желаехме нещо, купувахме го. Нямаше значение дали имахме парите, или не; просто го минавахме на кредитната си карта.
След известно време спряхме и погледнахме какво си причиняваме. Гледката не беше хубава! Къде беше отишла благодарността ни? Приемахме нещата за даденост, без да ценим онова, което имахме. Просто искахме още, още, още. Добре, беше време да се стегнем. Открихме си спестовна сметка, плащахме само в брой и престанахме да прекаляваме с подаръците. Осъзнахме, че близките и приятелите ни щяха да ни обичат независимо колко харчехме за тях.
Не беше лесно да се измъкнем от финансовата дупка. Затова мога да ви кажа, че наистина съм развълнувана да имам малко пари в портмонето си тези дни!
След време забременях - чудесна изненада за съпруга ми и мен. Докато месеците минаваха и онова малко нещо растеше вътре в мен, същото се случваше с нашата благодарност. Възможността да преживеем това чудо беше най-големият дар, който някога бяхме получавали.
Когато дъщеря ни се роди и я подадоха на съпруга ми, лицето му представляваше невероятна гледка - очите му се изпълниха със сълзи на радост. Виждаше се каква любов изпитва. След това той я постави в ръцете ми и аз успях да кажа само: „Благодаря ти, Господи!" Сълзи се стичаха по лицата ни. Наистина бяхме благословени. Погледнах в очите на дъщеря си и се преизпълних с любов и благодарност. Тя беше ангел, изпратен от Бога.
Накрая го постигнах - дълбокото чувство на благодарност. Всеки ден нося това чувство в себе си. Благодарността е специален дар. Не приемайте нищо за даденост. Обичайте и ценете всичко в живота си. То е там поради някаква причина - поучете се от него.

И помнете, когато казвате „Благодаря", наистина изпитвайте благодарност. При мен е така!


Кимбърли Локууд е пътешественичка по духовната пътека и слънчевата й, позитивна нагласа към живота я превръща във вдъхновение и поведенчески модел за семейството и приятелите й. Тя е безкрайно благодарна за ролята си на съпруга и майка съответно на Бари и Британи Локууд. Посочва семейството си и Църквата на религиозната наука като важни катализатори в собствения й процес на израстване. Кимбърли живее в Ла Коста, Калифорния.

Кимбърли Локууд

Папка: Благодарност | Разгледан: 867 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         18.216.121.55           Четвъртък          25.04.2024, 01:17