Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Да забележиш изобилието

Когато работех с бедните в Ню Йорк, винаги се изумявах от благодарността в сърцата на хора, които в материален смисъл имаха малко. За какво бяха благодарни те? Бяха благодарни да са живи, да имат храна на масата си, да се радват на слънцето в хубав ден, да са здрави, да имат своите приятели, близки и да допринасят за обществото.
Същевременно винаги се изумявах от липсата на благодарност в сърцата на хора, които в материален смисъл имаха много. Ако ме попитате кои бяха по-щастливи, без колебание ще кажа - бедните с благодарността в сърцата си.
Тук говоря за нещо много просто:
Когато се съсредоточим върху изобилието, животът ни се струва изобилен, когато се съсредоточим върху оскъдицата, животът ни изглежда оскъден. Всичко е въпрос на фокус. Вярно е, че не можем да отричаме болката в живота си. Това е вредно за физическото и емоционалното ни здраве.
Но също толкова важно е следното:
Ние не можем да отричаме изобилието в живота си!
Съветвам ви да си направите „Книга на изобилието". Всяка вечер преди лягане записвайте поне 50 прекрасни неща, които са ви се случили през деня. „Петдесет неща, Сюзън! Едва ли мога да се сетя и за три!" Явно не забелязвате благословиите в живота си! Целта на това упражнение е да ви помогна да го направите. Някои от нещата, които можете да включите, са:
Колата ми запали; мога да вървя; имам храна; някой ми направи комплимент; нищо лошо не се е случило на децата ми днес; усетих топлината на слънцето по лицето си; говорих с една от най-добрите си приятелки; цветята започват да цъфтят; имам топла вода в банята; дишам; слънцето изгря...
Не е необходимо нещата в „Книгата на изобилието" да са изключителни. Всъщност, по-добре е да не са. Не забравяйте, че ако се фокусирате само върху изключителното, много неща в живота ви ще изглеждат ужасни... каквито определено не са! Вземете дишането, например. Не е ли невероятно, направо изумително?!
Отначало откриването на 50 неща, за които да сте благодарни, отнема МНОГО, МНОГО време, Но скоро благословиите ще се изливат с лекота върху хартията. Причината е, че ще прекарвате голяма част от деня в ТЪРСЕНЕ НА благословиите в живота си, за да имате нов материал за добавяне в „Книгата на изобилието". И ще ги откривате! Ползите са очевидни...
Когато започнем да търсим хубавото, фокусът ни моментално се измества от лошото... и се чувстваме благословени! Ако успеете да превърнете забелязването на изобилието в навик, животът ви ще се преобрази!
Спомням си как седях с майка ми в нейната дневна в студен и неприятен зимен ден броени месеци, преди тя да почине. Мама изпитваше силни болки и се чувстваше много слаба. В един момент, когато ме болеше заради нейните болки, тя ме погледна и каза:
- Навън е студено... Тук ми е топло и уютно. Дъщеря ми е при мен... понякога човек има късмет.
Аз се бях съсредоточила върху нейната болка. Тя се беше съсредоточила върху благословиите си. Благодаря ти, мамо, за чудесния урок!

Сюзън Джефърс, доктор на философските науки, е помогнала на милиони хора да преодолеят страховете си и да продължат живота си уверено и с любов. Тя е автор на „Освободи се от страха", „Отвори сърцето си за хората", „Мисли на любов и сила” и „Сложи край на борбата и затанцувай с живота", както и на други книги. Освен че е автор на бестселъри, Сюзан води семинари, изнася лекции и е гостувала в множество предавания по радиото и телевизията. Тя е автор и на редица аудио касети за страха, взаимоотношенията и личностното израстване.

Сюзън Джефърс
Папка: Благодарност | Разгледан: 1034 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         3.237.51.235           Четвъртък          28.03.2024, 18:28