Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



„Благодарността е самият рай"

В четирите думи „Благодарността е самият рай" поетът-мистик Уилям Блейк изразява същността на благодарността. Когато благодарността започне от момента на раждането, тя става неразделна част от усещането ни за живота. Раждането е чудо и то трябва да бъде приветствано с радост и благодарност. За съжаление, невинаги е така.
Твърде често раждането е заобиколено със страх и неосъзнатост. И все пак е факт, че чудото на физическото раждане е величествено - също като чудото на психологическото обновление и на физиологичния факт, че клетките на нашето тяло постоянно умират и незабавно се заместват с нови клетки. Често наричано върхово преживяване, психологическото обновление се преживява като освобождаване от старата и ограничаваща програмираност, то разкрива чудото на безкрайното обновление на живота и неочакваните възможности.
В книгата „Детето на твоите мечти" Пиеро Феручи и аз предлагаме насочвана визуализация на идеалното раждане, което може да се изживее на всяка възраст. Изберете тихо място, за да изживеете собственото си идеално раждане, без да ви прекъсват. Добра идея е да си направите собствен запис на тази медитация с избрана от вас музика, която ви изпълва с любов и благодарност. Преди да започнете, вдишайте бавно и дълбоко няколко пъти. Нека всяко вдишване ви отвежда по-близо до онова място вътре във вас, недокоснато от каквито и да било впечатления, където житейските драми не са оставили следи. Там няма невъзможни неща, никоя мисъл не е абсурдна и всичко се случва сякаш за първи път.

Създай собственото си идеално раждане
Затвори очи, отпусни се, след това живо си представи мястото, на което ще се родиш. Виж това място, вдъхни аромата му и се освободи от настоящото си тяло. Ти си новородено с изключителна чувствителност. Усещаш вибрацията на любовта и благодарността навсякъде около себе си. Това раждане е изпълнено с дълбок, естествен покой и се чувстваш обграден от всички същества, реални или въображаеми, които обичаш и уважаваш. Цялото творение е готово да те приветства. Виждаш любимото си цвете, което с красотата и уханието си ти казва: „Добре дошъл, благодарно съм, че се роди! Добре дошъл в света, в света на цветята".
Сега погледни и другите създания - всяко те приветства на своя собствен език. Може да е любимото ти животно, което те приветства в света, например с нежно близване, или делфин с невероятен подскок или пеперуда с пърхащи крила - всички те приветстват, казвайки: „Благодарен съм, че се роди. Светът на живите създания те приветства".
Сега виж как звездите в космоса блещукат навсякъде. Те също ти казват: „Добре дошъл. Благодарни сме, че се роди! Добре дошъл в света, в света на звездите".
Усещаш, че пристъпваш в свят, който те уважава и приветства. Усещаш как благодарността на този свят те обгръща. Вдишваш я и тя започва да циркулира в тялото и ума ти. Усещаш радостта от навлизането в живота в дружелюбен свят, където можеш да направиш толкова много красиви неща, където имаш потенциала да даваш любов и да предизвикваш благодарност у другите.
Сега си помисли за някои от великите хора в историята на света - художници, философи, музиканти, поети. Помисли за своите любимци, събрани туй да отпразнуват появата ти в света. И в тяхното велико познание има благодарност.
Красотата, интелигентността и любовта са тук, благодарно отбелязвайки твоето раждане. Ти си чудо и всички са дошли да ти го кажат. Били са необходими милиони години еволюция, за да бъдеш създаден ти - благородно същество с богоподобен потенциал. Растения и цветя, животни и хора - всички са тук, за да ти напомнят, да ти кажат: „Ти си благороден, ти си красив и ние сме благодарни, че се появи на този свят". И в това раждане има радост. Виждаш усмихнати лица, усмихнати цветя, усмихнати създания да танцуват около теб. Цялото творение ликува и ти е благодарно.
Навлизаш в свят, където всички се интересуват от теб, свят, в който даването и получаването са също толкова естествени като дишането. Ти си благодарен за този нов свят. Тази благодарност навлиза дълбоко в теб, влива се в теб и се превръща в едно с кръвта ти. Сега твоята Душа и твоето Тяло знаят, че...

Благодарността е самият рай.


Лаура Аркера Хъксли идва в Съединените щати от родната си Италия като концертираща цигуларка. През 1956 г. се омъжва за Олдъс Хъксли. Тя е автор на книгите „Ти не си мишената", „Неговият вечен момент: личен поглед към Олдъс Хъксли", „Между Рая и Земята", „По една причина дневно да бъдеш щастлив" и „Детето на твоите мечти" в съавторство с Пиеро Феручи.

Лаура Аркера Хъксли
Папка: Благодарност | Разгледан: 789 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         18.219.112.111           Вторник          16.04.2024, 14:39