Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Благодарността е ключът към щастлив, здравословен и успешен живот

Докато се разхождах тази сутрин, се изпълних с благодарност. Небето (беше синьо, температурата - приятните 23°С, и накъдето и да погледнех, виждах красота. Тучна, главозамайваща красота — зелени полегати хълмове, цветя и палми, звук на водопади и фонтани, езера с патици, литнал над водоема щъркел и великолепни планини със снежни шапки. Докато се наслаждавах на изобилието, докъдето погледът ми стигаше, ме обзе благодарност. Спомних си как преди три месеца се катерех през ледения планински сняг и молех духовния първоизточник да ме насочи към по-топло, по-красиво място, където да правя сутрешните си разходки. Спомних си как изпълних сърцето си с благодарност за всичко, което ми беше дадено, и почти без усилие милостиво бях отведена до този красив рай.
През петнадесетте години, откакто уча хората как да водят успешен и щастлив живот, открих една тайна. Щом успеех да ги накарам да практикуват благодарност, всичко в живота им се преобразяваше. Изпитваха удовлетворение от себе си и намираха сили да създадат желаното бъдеще. Събитията в живота им и способността им да реагират позитивно осъществяваха обрат на 360 градуса. Сякаш бяха намерили вълшебна пръчица.
Благодарността променя виждането ни за живота и за самите нас. Трудните ситуации, някога непоносими и привидно непроменими, се преобразяват. В мига, в който изпитаме благодарност, ситуацията започва да се смекчава и виждаме възможности да осъществим промени. Имаме по-добро отношение към себе си и се чувстваме по-способни да влияем позитивно върху заобикалящата ни среда и света. Депресията изчезва, конфликтите се превръщат в хармония и стресът преминава в покой. Когато благодарността се превърне в начин на живот, успехът, щастието и здравето стават норма.
Ако изпитваме гняв, страх, тъга или депресия, значи сме изгубили благодарността си. Спомням си много пъти, когато съм изпитвала негодувание или съм била потисната и съм избирала да изброя всичко, с което съм благословена, и да изпитам благодарност за това, което имам. Почти незабавно настроението ми се е подобрявало. Когато в тежка ситуация намерим за какво да бъдем благодарни, духът ни се повдига и ни изпълва енергия.
Веднага, щом почувстваме благодарност, всичко се променя.
Благодарността може да преобрази ситуация, в която изпитвате тъга и чувство за загуба, което на свой ред привлича още тъга и чувство за загуба, и да ви донесе радост и щастие. Същата ситуация незабавно се преобразява, когато я погледнем с изпълнено с благодарност сърце.
В собствения ми живот благодарността промени всичко. За първи път усетих силата на благодарността след травмиращата загуба на моя съпруг в самолетна катастрофа.
След месеци на униние, граничещо с отчаяние, случайно прочетох една древна мъдрост, от която научих, че животът ми има смисъл и цел. Когато започнах да изпитвам благодарност, целият ми живот се преобрази. Първо гледната ми точка се промени. Това ме настрои позитивно и ме изпълни със сили да започна отново. Изведнъж краят на живота ми се превърна в напълно ново начало.
Малко след това ми откриха животозастрашаваща болест и ми казаха, че ми остават шест до девет месеца живот. Когато продължих да практикувам благодарността, усетих как тялото ми изхвърля болестта и клетките ми се изпълват с живот и жизненост. По-късно научих, че чувството на благодарност освобождава позитивни ендорфини в тялото и носи здраве.
Благодарността не само лекува, тя подмладява. Ако се усъмните в това дори и за миг, просто погледнете лицето на някой, с години опустошаван от негодуванието. Той изглежда измъчен и изтощен. След това погледнете човек, живял с благодарност. Той излъчва здраве и жизненост.
Ключът към щастлив, здравословен и успешен живот е благодарността. Тя ни изпълва с ентусиазъм, поддържа ни и ни носи желаното. Точно както аз направих преди три месеца по време на разходката си в планината, щом се съсредоточим с благодарност върху желаното, ние го привличаме към себе си. Превръщаме се в магнит за хубавите неща.
Когато поднасяме благодарност на живота, животът също е щедър към нас. Когато изпитваме благодарност, ние привличаме хората, както и изобилието на вселената. Ако имате финансови проблеми и намерите дребна монета, почувствайте силна благодарност и ще привлечете още пари. Когато благодарим за трудните ситуации и събития в живота си със съзнанието, че сме благословени с необходимата мъдрост за това преживяване, самият акт на благодарността преобразява негативното преживяване в позитивно.
Когато изразяваме благодарност, ние привличаме към себе си хора и ситуации, за които да бъдем благодарни. Такава е магията на благодарността.
Благодарността изпълва сърцата ни с радост и ни позволява да видим истината, дава ни сили да вземем правилните решения и да предприемем подходящите действия. С благодарно сърце можем да видим най-хубавото във всяка ситуация и във всеки срещнат и да извлечем от тях най-доброто.
Благодарността е и праг към Божественото. Благодарното сърце е отворено сърце и постоянно ни издига все по-високо, докато се свържем с Божественото.
Преди няколко години осъществих пътуване до връх Шаста в Северна Калифорния с желанието да постигна по-дълбока връзка с висшата си същност. През дългите часове шофиране насочих вниманието си към висшата си същност с любов и благодарност. Постоянно се фокусирах малко над главата си и изпращах любов и благодарност към тази обична част от мен за това, че нежно ме е насочвала и предпазвала миг след миг, ден след ден.
През последния час на пътуването, когато вече навлизах в красивите борови гори около връх Шаста, почувствах как висшата ми същност се спуска и обвива любящите си ръце около мен. Когато това присъствие ме обгърна, аз се почувствах напълно обичана. Не беше интелектуална идея, беше кинестетично. В действителност усещах как всяка клетка в тялото ми е обгърната от любов. Обзе ме чувството за блаженство, бях напълно цялостна в този свещен съюз. Знаех, че съм в любящи ръце.
В този момент проумях думите на всички мистици през вековете - че никога не сме сами. Ние всички сме свързани с Божественото. Всяка мисъл за нашата отделеност е илюзия. Любовта и благодарността разкриват връзката.
Това състояние на единение е най-славното ми преживяване. Случеше ли се да се събудя през нощта, моментално насочвах вниманието си, за да проверя дали присъствието все още беше тук. Разбира се, че беше, и аз отново заспивах доволна.
Това състояние на единение продължи и помислех ли си, че трябва да побързам, за да стигна някъде, чувах в ухото си: „Забави темпото и ще стигнеш навреме". Беше много различно от обичайното за мен бързане, за да бъда в крак с графика си. Но когато се отпуснах в този нов начин на съществуване и позволих да бъда нежно насочвана, установих, че винаги пристигах на точното място в точното време. Животът течеше по лесен, безусилен, магически начин, изпълнен с прекрасни синхронизирани събития. Сякаш живеех омагьосан живот, в който всичко необходимо ми се осигуряваше. Съзнателното ми решение да изпращам постоянно любов и благодарност на висшата ми същност беше ключът, който отбори вратата.
Винаги ние избираме как да живеем живота си. Решавайки да поддържаме благодарствена нагласа, ние си осигуряваме щастлив, здравословен и успешен живот.

Шарън Хуфман, основателка на Центъра за просветлено лидерство, помага па хората да бъдат вдъхновени лидери и да добият истинска сила. Тя е консултирала лидери от всички области на живота по целия свят. Шарън учи хората как да развият пълния си потенциал, да живеят в баланс и да допринасят за света. Тя е лектор, консултант и писател. Творчеството й е включено в книгата „Жени с визия", публикувана от „Натарадж", както и в „Пилешка супа за душата" от Ажак Канфийлд и Марк Виктор Хансен.

Шарън Хуфман
Папка: Благодарност | Разгледан: 817 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         18.212.87.137           Четвъртък          28.03.2024, 21:26