Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Думи на благодарност

Благодарността е качество, което може да допринесе неимоверно за нашето щастие, тъй като е жизненоважен аспект на любовта. Наистина, то ни доближава до висшия първоизточник на всяка любов.
Като се връщам назад към годините, когато имах привилегията да бъда в компанията на Парамаханса Йогананда, аз си спомням колко често той ни насърчаваше да развиваме навика да ценим всичко хубаво в живота - да не приемаме за даденост дори дребните неща. Колкото по-често изразяваме любяща благодарност към Бога за неговите дарове, големи и малки, толкова по-голяма ще бъде хармонията ни с вечния и Единствения и по-пълно ще бъде съзнанието ни за Неговата откликваща любов. Освен това, божествените закони на изобилието действат по-пълноценно в живота ни, когато забелязваме и ценим Източника на духовното и материално изобилие. Има огромна отплата в това да отдадеш дължимото на хубавото във всеки един момент, във всяко преживяване, гледайки Източника с благодарно сърце.
Как можем да възпитаме подобна благодарност? Един от начините е да се съсредоточим върху обстоятелство в нашия живот, за което сме истински благодарни. Не е необходимо да е важно преживяване. Всяко сторено ни добро - може би усмивка, която е повдигнала духа ни - е достатъчно. Паметта за такива преживявания ни помага да развием дух на благодарност.
Винаги, щом ви се случи нещо хубаво, вътрешно си казвайте: „Благодаря ти, Господи". Тази проста практика носи големи резултати, защото да размишляваш за доброто означава да го умножаваш. Онова, което изживяваме в ума си, скоро се отразява върху външното ни поведение. Така дълбокото чувство на благодарност облагородява собствения ни живот и този на околните.
Понякога най-важната причина за благодарност лежи скрита в предизвикателствата пред нас, тъй като те ни правят по-силни и по-състрадателни човешки същества. Идеята да благодарим на Бога дори и в трудни моменти е красива и често се споменава в свещените книги на Изток и на Запада. Освен това, тя представлява единствената гледна точка, която можем да възприемем. Дори най-висшите и най-изящни удоволствия в този живот все някога приключват. Но Бог е нашият вечен доброжелател и когато се обърнем към Него - все едно дали в радост, или в мъка - с прошепнати думи на благодарност, ние започваме да се издигаме над лъкатушенията на земното съществуване и закотвяме живота си в любовта, която трае вечно.

Шри Дайа Мата е една от първите и най-близки ученички на Парамаханса Йогананда, автор на класическата книга „Автобиография на един йогин". През последните четиридесет години тя е президент на Братството за себереализация - международна религиозна общност с нестопанска цел, основана от Йогананда през 1920 г., за да разпространява универсалните му учения за древната индийска наука - йога, и многовековната традиция на медитацията. Малко след като среща Йогананда през 1931 г. Шри Дайа Мата става монахиня в Ордена за себереализация и повече от 20 години Йогананда лично я подготвя да продължи неговата духовна и хуманитарна дейност. Една от първите жени в ново време, определена за духовен водач на световно религиозно движение, Шри Дайа Мата проведе няколко световни лекционни обиколки и е автор на две антологии - „ Само любов" и „Намери радостта в себе си".

Шри Дайа Мата
Папка: Благодарност | Разгледан: 2387 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         18.116.239.195           Събота          27.04.2024, 00:31