Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Обожавам моята стена

Една събота след разходка до пицария „Хът", мола и киното, карах моята десетгодишна кръщелница Саманта в новия дом на семейството й. Когато завихме от магистралата по черния път, който водеше към къщата, сърцето ми се сви, когато видях, че тя и родителите й живеят в стар училищен автобус насред полето.
Докато Саманта ми показваше семейното жилище, изпитах тъга, че малкото момиченце, което толкова обичах, расте в такава лоша обстановка. Очите ми тъжно оглеждаха ръждивите спойки на металните стени, спуканите прозорци и течащия покрив и си дадох сметка, че семейството й е изпаднало в бедност. Искаше ми се да я спася от това безрадостно съществуване.
Саманта ме погледна с големите си кафяви очи и попита:
- Искаш ли да видиш стаята ми?
- Добре - отвърнах колебливо.
Детето ме хвана за ръка и ме поведе по импровизирана стълба към малка дървена пристройка върху покрива на автобуса. Потръпнах когато видях, че и стаята й е в същото окаяно състояние като всичко останало - беше едва годна за живеене. Като се огледах, забелязах един доста хубав елемент в жилището й - живописен гоблен, окачен на единствената част от стаята, която можеше да се нарече стена.
- Как ти се струва животът тук? - попитах Саманта, очаквайки тъжен отговор.
За моя изненада лицето й светна.
- Обожавам моята стена! - засмя се тя.
Останах смаян. Саманта не се шегуваше. Наистина харесваше мястото заради тази живописна стена. Детето намираше частица от рая насред ада и върху това беше избрало да се съсредоточи. Беше щастлива. Подкарах към дома си, изпълнен с благоговение. Това десетгодишно момиченце виждаше живота си през очите на признателността и това променяше всичко. Започнах да обмислям всички неща в моя живот, от които се бях оплаквал. Осъзнах, че фокусиран върху липсващото, пропусках наличното. Съсредоточен върху ръждясалия метал, бях пропуснал някои живописни гоблени. Превърнах думите на Саманта в своя медитация: „Обожавам моята стена!"
Благодарността не е резултат от нещата, които ни се случват, тя е нагласа, която култивираме чрез практика. Колкото по-благодарни сме, толкова повече ще бъдат нещата, за които да изпитваме благодарност. Веднъж чух за жена на име Сара, която лежала в болничното легло след злополука, дълбоко депресирана и неспособна да движи тялото си с изключение на кутрето на едната ръка. Тогава Сара решила да използва онова, което имала, вместо да жали за липсващото. Започнала да благославя единствения пръст, който можела да движи, и чрез кутрето си разработила система за комуникация с „да" и „не". Сара се изпълнила с благодарност, че може да общува, и се почувствала по-щастлива. След като благословила движението, подвижността й нараснала. Скоро Сара можела да движи дланта си, после ръката и накрая цялото тяло. Всичко започнало с важния преход от оплакването към благодарността.
Книгата на Харвил Хендрикс „Да получиш желаната любов" се превърна в популярен наръчник за взаимоотношенията. Първата стъпка към получаването на желаната любов е признателността за наличната любов. Вселената винаги ти дава още от онова, върху което се съсредоточаваш.

Исус казва:
„Всекиму, който има, ще се даде и преумножи, а от оногова, който няма, ще се отнеме и това, що има".

С това Той осветлява един изключително важен метафизичен принцип - ключа към изявата на изобилието. Исус ни учи колко е важно да се съсредоточим върху онова, което имаме или желаем, а не върху липсващото или нежеланото.
Можем да погледнем на всяко преживяване по два начина: през очите на липсата и през очите на изобилието.

Страхът вижда граници, а любовта вижда възможности.

Всяка нагласа ще бъде оправдана от възприетата от вас система от убеждения. Пренасочете се от страха към любовта и любовта ще ви подкрепя, където и да отидете.
„Курс по чудеса" казва:
Любовта не може да бъде далеч от благодарното сърце и признателния ум... Това са истинските условия за завръщането у дома".


Алън Коен е автор на много популярни вдъхновяващи книги, включително класическите творби „Драконът вече не живее тук" „Имам го винаги" и „Дълбока глътка живот". Освен това е един от авторите на поредицата бестселъри „Пилешка супа за душата" . Води рубриката „От сърце" в периодичните издания „New Tbought". Алън провежда семинари в целия свят и живее в Мауи, Хаваи, където ръководи програми за духовно пробуждане.

Алън Коен
Папка: Благодарност | Разгледан: 1344 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         3.133.121.160           Сряда          24.04.2024, 06:36