Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Естествеността ни дарява свобода

Не иде милосърдието нивга
по принуждение. То благ дъждец е,

поръсил от небето...


Тези думи изпълват мисълта ми, когато изпитвам благодарност за безусловната любов в сърцето си - любов, която извира от първоизточника на творението, защото зная, че ми е простено.

Защо ми е необходима прошка? Защо имам нужда да прощавам? Защото съм човешко същество.
Когато прощавам на себе си и на другите, усещам как благодарността се разлива в мен и ме смирява като доказателство за Божията милост. Благодарността трогва сърцето ми и изпълва очите ми със сълзи. Смиряващо е да съзнавам, че съм обичана.
Това съзнание ме отваря и ми позволява да израствам. Усещам дълбока връзка - общение с Бога и дълбока любов към ближния. Някой е поел риска да ме обича и аз съм благодарна за това чудо!
Благодарността ни свързва с Бога и с другите хора. Когато усетя липса на благодарност в света, осъзнавам, че в наскърбеността си сме се превърнали в изолирани човешки същества, които се боят от свързаността. Ние отхвърляме усещането за близост, което истински ангажира сърцата ни в духовния съюз с друго човешко същество, ние отхвърляме пълнотата на душите си.
В началото на лечителската си дейност се обезверявах, когато усетех липса на благодарност в някои от хората, които идваха при мен за помощ.
После прочетох думите на Алберт Швайцер от негова проповед по време на мисията му в Африка. Съвсем простичко той казваше следното - ако усетиш липса на благодарност, вгледай се в себе си и виж дали изпитваш благодарност.
Започнах да прилагам този съвет в живота си и открих, че светът за мен се промени. Да бъдеш естествен е единственото нещо, което наистина действа и ни прави свободни.
Веднъж, преди много години, се разхождах с един приятел в красива градина. Спрях ужасена, като видях как едно водно конче трепери в паяжината на голям черен паяк. Докато наблюдавах ставащото, движенията на хванатото в капан водно конче събудиха паяка и той бавно започна да пълзи към злочестата си жертва. Почувствах ужаса на водното конче. То се бореше за живота си!
Състраданието ме накара да грабна бързо една пръчка и в миг освободих водното конче за изумление на гладния паяк. Отнесох новия си приятел до близката пейка и внимателно махнах лепкавата паяжина от пипалцата и крачетата му. Слънцето проблесна в нежните крилца. Винаги се бях страхувала от водните кончета, ала това ми се стори невероятно красиво.
Водното конче кацна на пръста ми и не бързаше да отлети. Стори ми се изумително. След доста време аз му пожелах всичко хубаво и го издухах.
То литна, а после се върна и кацна на рамото ми, където остана през по-голямата част от следобеда. Може да ме сметнете за глупава, но бих се заклела, че то ми благодареше!
Оттогава имам близки отношения с царството на водните кончета. Дълбоко в своето сърце си представям, че съм спасила краля на водните кончета и сега, където и да отида, съм почетен гост в техния природен храм - Земята. Не знам, но подобни преживявания предизвикват приятно чувство в мен.
Един приятел ми разказа как веднъж спасил сова и тя посещавала дървото до прозореца му години наред. Ще ми се хората да можеха да бъдат също толкова естествени.

Анджела Трафърд е автор на „Героичната пътека: пътешествието на една жена от рака до самоизлекуването". Когато получава в „дар"рака, Анджела разбира, че скоро това ще се превърне в пътека към преобразяването на живота й. След като преминава през поредица от химиотерапии и лъчетерапии, тя открива книгата на д-р Бърни Сийгъл „Любов, медицина и чудеса" и започва да практикува описаните в нея техники на визуализация. В резултат на забележителното й излекуване (описано в книгата на д-р Сийгъл „Покой, любов и изцеление") Анджела развива таланта да „вижда в хората", за да им помага да преобразят живота, здравето и навиците си. Понастоящем тя учи хората да живеят чрез силата на вярата и любовта.

Анджела Трафърд

Папка: Благодарност | Разгледан: 1457 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         3.17.74.227           Четвъртък          18.04.2024, 09:55