Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Нека гледаме през очите на благодарността

Когато бях петгодишен, моята баба ми подари за празниците папионка, на която пишеше „Честита Нова година". Не беше мечтаният подарък. Всъщност, молех се да не ми се наложи да я нося. Но благодарственото писмо, което трябваше да напиша, е най-ранният ми спомен за благодарността. Докато пишех това писмо, мислено се свързах - както правим във всяко писмо - с моята баба, която за мен бе въплъщение на любовта и грижовността. И изпитах чувство на признателност дори и за най-дребните подаръци за празниците.

Тези ранни уроци по благодарност създадоха у мен навика да изразявам признателност, което донесе големи дивиденти в моя свят. Когато видим нещо добро, няма как да не се фокусираме върху положителното и това бързо ни освобождава от тежките негативи, които изглежда преобладават в мисленето на някои хора. Разговорите с преуспели хора разкриват индивиди, които са фокусирани върху възможността и шанса, а не върху риска и трудностите. Това са хора, които са благодарни за досегашния си успех и смятат, че животът се отнася добре с тях. И той го прави.
Ърнест Холмс, основателят на Движението за религиозна наука, пише в своята книга „Наука за ума"; „Вътре в нас е неродената възможност за неограничено преживяване. Наша е привилегията да я родим!" Животът чака да повярвате в мечтите. Когато изберем да се хармонизираме с позитивния поток, можем да бъдем благодарни за трудностите, които изникват, и да ги видим като възможности за създаване на още по-голямо благо. И междувременно израстваме и се учим.
Благодарното сърце презарежда душата и оживява тялото. То освобождава душата ни от оковите, издига съзнанието ни на удобно място, където неговите криле ни позволяват да полетим в хармония с Творческата Интелигентност. Една чудесна практика за след събуждане сутрин, дори още преди да си отворите очите, е да видите и почувствате всички хубави неща в живота си. Вместо да кажете „О, Божичко, сутрин" опитайте „Благодаря ти, Господи, за хубавата сутрин" или „Още един прекрасен ден. Толкова се радвам, че съм жив. Бог е създал този ден. Ще ликувам и ще се радвам". Избройте поне дузина от благословиите си, преди да станете от леглото. Ще се изумите колко по-добре ще върви денят ви. (Но внимавайте! Да бъдете бодри преди другите да са си изпили кафето невинаги се оценява положително!)
Животът е изобилна излъчваща система, която само чака да се настроите на вечните й честоти. Когато насочим вниманието си към положителното чрез прослава, ние сме в хармония с честотата на щедростта. Сякаш съществува магнетична сила, която насочва съзнанието ни към постоянно присъстващото и нарастващо благо. Като че ли съзнанието и подсъзнанието ни се трудят прилежно, за да привличат само онези преживявания, които подкрепят умствената ни нагласа. Гледайки през очите на благодарността, ние се превръщаме в канал, който създава още неща, за които да сме благодарни. Казвали са ни „За всичко благодарете". Това включва папионките, телата ни и дишането ни.
Лесно е да бъдеш благодарен за големите неща в живота, но признателността за „всичко" ще ви отведе до могъщо, хармонично място. Тази сутрин, докато седях на скалите край дома ми в Дел Мар и приветствах деня, аз се потопих в такава красота, че се изпълних с чувство на благоговение. Усетих единение с пеликаните, които се плъзгаха на сантиметри от водата. Усетих радостта на делфините, сърфиращи в големите вълни. И, когато зърнах китовете, надигащи величествените си перки над водата, познах величието на Бога. Но тази сутрин в екстаза на момента съзрях и себе си да дишам в унисон, както ми се стори, с прибоя, който следваше ритъма на вятъра, а тревата се полюшваше в съвършен унисон с всичко останало. И в този момент ясно си дадох сметка за всяко зрънце пясък, което, както усетих дълбоко в себе си, резонира в съвършен баланс с цялата вселена.

Когато се върнах към индивидуалността си, какво друго можех да кажа за това преживяване, освен... Благодаря.

Преподобният Крисчън Соренсън е старши пастор в Църквата за религиозна наука в Дел Мар, Калифорния. Той е бивш президент на духовенството в Южна Калифорния и е работил в международния управителен съвет на Движението за религиозна наука. Околосветски пътешественик и търсач на Истината, той е ръководил стотици духовни пътешествия в Китай, Индия, Африка и други екзотични земи. Цял живот изучаващ метафизиката, Крисчън иска да открива Духа във всички неща.

Крисчън Соренсън

Папка: Благодарност | Разгледан: 2073 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         18.212.102.174           Четвъртък          28.03.2024, 23:12